Laatste nieuws van Stichting Pallieter

 • Speeltoestellen voor Het Jeroen Pit Huis

  HJPH tuin4Na zeven jaar van intensieve voorbereiding is op 11 mei 2022 Het Jeroen Pit Huis door Koningin Máxima geopend.

  Het Jeroen Pit Huis is gebouwd op het terrein van Amsterdam UMC. Een vrijstaand gebouw met 8 huiselijke familie-appartementen met direct uitzicht op groen en water. Een nieuw zorgconcept in een nieuw gebouw. De ontbrekende schakel in de zorg voor chronisch ernstig zieke kinderen tussen ziekenhuis en thuis. Een huiselijke setting waar het gezin wordt omringd door de beste zorg op medisch, verpleegkundig en psychosociaal gebied.

  Stichting Pallieter heeft de speeltoestellen in de tuin mogelijk gemaakt. Wij wensen de kinderen en hun gezin veel (speel)plezier in deze prachtige tuin!

 • Team Glijpartij - Navigate North

  2022 04 07 cheque uitreiking Navigate North1Frans en IJsbrand van Team Glijpartij hebben in januari meegedaan aan Navigate North, dat dit jaar - ondanks corona - gelukkig toch kon doorgang kon vinden. Dit keer was de tocht door Zweden. Het was een bijzonder avontuur, ook voor Pallieter, want Frans en IJsbrand namen Pallieter mee als goede doel. Wat een mooie verrassing: een opbrengst van ELF DUIZEND euro!!!
  In samenspraak met Frans en IJsbrand gaan we deze donatie gebruiken voor de Pallieter week in Villa Pardoes eind oktober en aan een evenement voor zieke en gehandicapte kinderen en hun gezin. Binnenkort meer over deze activiteiten.
  Frans en IJsbrand en hun donateurs: namens onze doelgroep heel heel hartelijk bedankt. Jullie toveren een glimlach op het gezicht van gezinnen met een ziek of gehandicapt kind! Een fantastische prestatie tijdens jullie ijskoude tocht door Zweden is echt hartverwarmend.
 • Wandelplezier voor CityKids De Lichtmast

  buggy JB van Pallieter"Heel blij zijn wij met onze nieuwe aanwinst: de Turtle Kiddybus! Deze comfortabele en veilige, ruime wagen zorgt ervoor dat wij lekker op pad kunnen met de kinderen waardoor we de behandeling naar een hoger niveau kunnen tillen. Bijna elke dag wordt de wagen ‘van stal’ gehaald en gaan we op pad. Ook met heel warm weer en zelfs met regen kunnen we op pad, dankzij de zonnedakjes én de regenhoes."
  Fantastisch dat we deze kinderen én medewerkers van deze CityKids locatie in Den Haag blij hebben kunnen maken met een nieuwe bolderkar. Het mooie weer kan beginnen!!
 • Parpoefjes voor Villa Pardoes

  Parpoefjes Social media post V1“In onze vakantieweek bij Villa Pardoes mochten we ook een krukje beschilderen. Dit krukje staat nog steeds bij ons in de woonkamer. Een geweldige herinnering aan een bijzondere vakantieweek.”

  Al onze gezinnen mogen tijdens het verblijven in de Villa een mooi krukje beschilderen, de speciale Parpoefjes. Deze worden voor komend jaar gesponsord door @Stichting Pallieter, die zich inzet om het leven van kinderen met een beperking en ernstig of chronisch zieke kinderen te verlichten. Pallieter draagt Villa Pardoes al jaren een warm hart toe en sponsort met liefde de Parpoefjes, voor een blijvende herinnering aan een onvergetelijke week in de Villa.

  De krukjes zijn gemaakt van MDF medite, een duurzaam materiaal van goede kwaliteit. Deze worden gemaakt door @De Makerij. Om onze 600 gezinnen in 2022 deze tastbare vakantieherinnering te kunnen blijven geven, zijn we op zoek naar een sponsor die de MDF medite gegrond met lakdragende folie kan leveren, óf naar een bedrijf die dit tegen een mooie prijs kan leveren.

  Wil je meehelpen om één van de meest gewaardeerde activiteiten tijdens de vakantieweek bij Villa Pardoes voort te zetten? Neem dan contact op met: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 • Handwerken voor Pallieter

  Kopie van 20220222 145215Wekelijks komt er een groepje bij elkaar op het ontmoetingsplein van Aafje in De Roo van Capelle. Door de dames wordt fanatiek gebreid. Hoe mooi is het als ze voor anderen van betekenis kunnen zijn.
  Op dit moment worden er dekentjes gemaakt voor de doelgroep van Pallieter, in verschillende maten, voor de kleintjes en voor de grotere kinderen. Deze dekentjes bieden troost aan kinderen die een steuntje in hun rug kunnen gebruiken. Even de moeilijke tijd vergeten met een warme deken om je heen.
  Een mooie samenwerking tussen jong en oud is ontstaan!
  Wilt u aanhaken? Dinsdag 14:00 uur Aafje Roo van Capelle.
 • Mighties doen hun intrede bij PMC

  MightiesEind januari 2022 heeft Erika Bozo - van de Braak 3 pakketten Mighties in het Prinses Máxima Centrum overhandigd. Erika is de bedenker en zelf ook ervaringsdeskundige van Mighties. Zij weet als geen ander wat deze "krachtpoppetjes" kunnen betekenen als het gezin niet fysiek samen kan zijn als gevolg van een kind dat ernstig ziek is en veel in het ziekenhuis moet zijn.

  Mighties maakt de verbondenheid van mensen concreet en tastbaar. Het kan steun bieden en kracht geven op momenten of in perioden waarin er behoefte is aan het gevoel van samen zijn, terwijl dit in werkelijkheid niet mogelijk is. 

  Ieder gezinslid heeft een Mighty van zichzelf. Een Mighty is een houten poppetje in alle kleuren van de regenboog. Zoals de gezinsleden samen een gezin vormen, zijn de poppetjes een weergave van het gezin. 
  Op het moment dat het gezin samen is, zijn de poppetjes samen. Wanneer het gezin niet samen kan zijn, blijven de Mighties van degene die je moet missen bij jou. Hierdoor ben je door middel van het Mighties gezinnetje, toch altijd samen. En samen zijn geeft superkracht!

  Vanaf nu kan Mighties ingezet worden door de psycho-sociale zorg van het Prinses Máxima Centrum. Gestart zal worden bij de kinderen (en hun gezin) die langdurig in het Máxima verblijven, veelal in isolatie zijn, bijvoorbeeld  voor een stamceltransplantatie. Dankzij onze sponsors komen ca. 50 gezinnen in aanraking met het inspirerende verhaal van Mighties en de werkwijze. Wij wensen deze gezinnen veel kracht en positiviteit!

  Voor meer informatie over Mighties, zie www. mighties.nl.

 • Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar

  2021 12 16 kerstgroet v2

 • Cadeautjes voor de kinderen in het IJsselland Ziekenhuis

  20211203 142621Sinterklaas vier je het liefste thuis, gezellig met je gezin. Helaas is dit niet voor elk kind mogelijk, bijvoorbeeld als je op de kinderafdeling van IJsselland ziekenhuis ligt. Gelukkig is Sinterklaas en zijn Pieten deze kinderen niet vergeten en ook Pallieter niet.
  Fijn dat we hier een bijdrage aan mochten leveren: "De kinderen hebben er van genoten."

Pallieter maakt stille wensen waar!

Direct doneren

Uw donatie is meer dan welkom!

qr code betaallink
Via bovenstaande QR-code of door deze link kunt u direct een donatie maken.

Uw hulp is nodig!

Hoe steun ik?

Uw steun is nodig!

U kunt Stichting Pallieter op verschillende manieren ondersteunen.
Lees meer

Onze website maakt gebruik van cookies

Bij verder gebruik van deze website, gaat u hiermee akkoord. Privacyverklaring

OK