Laatste nieuws van Stichting Pallieter

 • Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar

  2021 12 16 kerstgroet v2

 • Cadeautjes voor de kinderen in het IJsselland Ziekenhuis

  20211203 142621Sinterklaas vier je het liefste thuis, gezellig met je gezin. Helaas is dit niet voor elk kind mogelijk, bijvoorbeeld als je op de kinderafdeling van IJsselland ziekenhuis ligt. Gelukkig is Sinterklaas en zijn Pieten deze kinderen niet vergeten en ook Pallieter niet.
  Fijn dat we hier een bijdrage aan mochten leveren: "De kinderen hebben er van genoten."
 • SINTERKLAASFEEST IN BUNGELLAND

  2021 10 08 flyer v1 A4Maandag 15 november 2021 organiseren wij samen met en in Bungelland Rotterdam een Sinterklaasfeest voor gezinnen en (zorg)organisaties met zieke of gehandicapte kinderen. Wij zijn trots en dankbaar dat Bungelland die maandag speciaal open gaat voor onze doelgroep. Tussen 9.00 - 20.00 uur is Bungelland Rotterdam exclusief toegankelijk voor iedereen die zich voor het Sinterklaasfeest heeft aangemeld. Net als 2 jaar geleden gaan we er een feest van maken. Naast klauteren, springen, glijden en nog veel meer kunnen de kinderen en hun broertjes en zusjes bezoek verwachten van Sinterklaas (het is tenslotte zijn feestje) en natuurlijk is Bungel, de mascotte van Bungelland, ook aanwezig. Aan het programma wordt nog gewerkt. In ieder geval komt Monique, tekenaar van Stichting Tekenen voor Kinderen, een tekening naar wens maken en Tineke Noordzij komt portretten schilderen en neemt viltjes met dierenafbeeldingen mee die ingekleurd kunnen worden. Altijd leuk om een blijvende herinnering te hebben aan zo'n mooie dag! Verder zijn er sportclinics, je kunt je laten schminken en je laten versieren met een glittertattoo en.....................
  Voor een hapje en een drankje wordt ook gezorgd. 

  Gezinnen en (zorg)organisaties met zieke en/of gehandicapte kinderen kunnen zich nu aanmelden via  https://pallieterhelpt.nl/sinterklaasfeest. Doe dit zo snel mogelijk want VOL = VOL. 

  Graag tot maandag 15 november in Bungelland!

 • Blij met de SensiView op de operatiekamer!

  Een operatie is en blijft spannend, voor kinderen en ouders. Wat gaat er gebeuren? Zal alles goed gaan? Stress kan een probleem zijn.

  Om rust en ontspanning op het OK-complex te creëren, was het de wens van het OK complex IJsselland Ziekenhuis  om hier een animatieprojectie te installeren. Deze projectie geeft afleiding en ontspanning, niet alleen tijdens de voorbereiding op de operatie, maar ook na afloop. Bewegend beeld leidt af, maakt vrolijk en neemt spanning weg bij zowel kinderen als bij ouders.

  De SensiView is een mobiele beleef-unit voor projecties op het plafond of de wand. Door middel van kamer vullende projecties met herkenbare beelden, geluiden en filmpjes worden de kinderen afgeleid, waardoor er 100% gemoedsrust en ontspanning van het te opereren kind ontstaat.

  Stichting Pallieter heeft er voor gezorgd dat dit mooie apparaat voor op onze OK aangeschaft kon worden en daar zijn we enorm blij mee!

  Weer een mooie vervolgstap naar een kindvriendelijke uitstraling in het IJsselland Ziekenhuis.

  ijsseland sensiview

  De voorzitter van Stichting  Pallieter, mw. Phyllis Lander, reikte de SensiView dinsdag 19 oktober uit op de OK.(links)
  Een voorbeeld van een projectie met de SensiView. (rechts)

 • Kinderconcert Musical Souvenir

  Heel bijzonder was het: het kinderconcert in het Comenius College. Een weerzien van gezinnen sinds het Sinterklaasfeest van 2019 in Bungelland. Het concert bestond uit live gespeelde musical muziek door Musical Souvenir, een Capels orkest in dezelfde bezetting als het Metropole orkest, met een echte dirigent, aangevuld met nog meer entertainment voor de kinderen door Stichting Ukkepuk concerten met Clown Pidoe. Het begin was rustig, om de kinderen te laten wennen, en al gauw kwam iedereen in beweging. Elk kind kreeg aandacht, ook de minder mobiele kinderen. En niet alleen deze kinderen genoten, maar ook hun broertjes, zusjes en ouders én ook de vele vrijwilligers die aan dit succes meegewerkt hebben.

  Bijzonder was ook de Meet & Greet, het moment dat de kinderen zelf de instrumenten mochten uitproberen en konden ervaren welke magische geluiden de verschillende instrumenten lieten horen. Wat een enthousiaste muzikantjes!
  We waren vereerd met bezoek van Pauline Oskam, vrouw van de burgemeester én beschermvrouw van Musical Souvenir, met haar 2 zoons en Marike Corver van het Denk & Doe mee-fonds met haar dochter Emma.
  Na afloop werden de kinderen nog verrast met een goodie bag met uiteraard muziek, speelgoed en allerlei lekkers, o.a. van de lokale Ekoplaza en het Denk & Doe mee! fonds.
  Heerlijk dat dit weer mogelijk is!
   
  Ons volgende evenement is het Sinterklaasfeest in en samen met Bungelland op maandag 15 november. Meer informatie volgt binnenkort.
   P2440921
  P2440858
 • Geen Verwendag maar wel speciale concerten én een Sinterklaasfeest?

  2021 06 29 flyer Ukkepuk vwebDoor Corona kan ook dit jaar de Verwendag helaas niet doorgaan. We doen wat we kunnen en zijn dan ook blij dat Musical Souvenir en Stichting Ukkepuk-concerten op zaterdag 9 oktober twee unieke concerten gaan verzorgen in het Comenius College aan de Lijstersingel 18 in Capelle aan den IJssel. Ook clown Pidoe is aanwezig. Deze concerten worden speciaal samen gesteld voor onze doelgroep en zijn bedoeld om jonge kinderen en hun ouders te laten genieten van muziek met kwaliteit die goed wordt uitgevoerd voor jonge kinderen. Deze muziek-educatieve concerten zijn zowel artistiek als wetenschappelijk onderbouwd. Het uitgangspunt is het bieden van de mogelijkheid om samen met papa en mama een concert te bezoeken dat helemaal afgestemd is op de interesses van het jonge kind. De kinderen mogen kijken, luisteren maar zijn ook vrij om te bewegen, mee te klappen, tikken of zingen. 

  Na afloop krijgen de kinderen de tijd om contact te maken met de muzikanten en clown Pidoe. Ook kunnen instrumenten bekeken worden en uitgeprobeerd worden onder begeleiding van de muzikanten. Tijdens deze Meet & Greet is er voor iedereen een drankje en iets lekkers. Voor iedere deelnemer hebben wij ook nog een verrassing in petto. 

  Meld je nu aan op https://pallieterhelpt.nl/ukkepuk. Per concert kunnen maximaal 30 kinderen aanwezig zijn. 

  Save the date: Jullie zijn ook van harte welkom op het Sinterklaasfeest op maandag 15 november in Bungelland! Meer informatie volgt binnenkort.

 • Magie door Stichting Magic Care!!

  Een handjevol gezinnen had gereageerd op oproep van Stichting Pallieter om mee te doen met de gratis digitale goochel workshop van Stichting Magic Care. Veel gezinnen zijn al bekend met deze stichting: Hun goochelaars zijn een aantal keren op de Verwendag in het Isala Theater geweest. Deze stichting ondersteunt, net als Pallieter, kinderen die wel een steuntje in hun rug kunnen gebruiken. 
  En wat hebben de kinderen genoten van de online goochel workshops. Vooral in deze tijd waar leuke dingen helaas minimaal mogelijk zijn. Dit gezin heeft op vrijdag 30 april de magie van de goochelaars meegemaakt. Online in plaats van live is altijd even wennen maar het heeft ook zijn voordelen: Via het scherm voelt het veiliger en doet een kind dus actiever mee. En na het leren van een aantal goocheltrucjes (met echt goochelmateriaal uit een magisch doosje) wordt het geleerde uiteraard graag getoond aan anderen. Zo heeft iedereen plezier van deze mooie geste van Stichting Magic Care.
  Super bedankt voor het toveren van een glimlach op het gezicht van een kind!
  Schermafbeelding 2021 04 30 om 16.55.42
 • Samenwerking met Stichting Magic Care

  Even niet ziek zijn, de zorgen van nu vergeten en het zelfvertrouwen vergroten: Stichting Magic Care maakt dit mogelijk voor kwetsbare kinderen door hen een goocheltruc te leren en ze zo een steuntje in de rug te geven. Omdat de kinderen van stichting Pallieter zo'n steuntje soms ook kunnen gebruiken, brengen wij jullie hierover graag op de hoogte. Deelname aan een online goochelworkshop van Magic Care is gratis, aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie vinden jullie hier.

Pallieter maakt stille wensen waar!

Direct doneren

Uw donatie is meer dan welkom!

qr code betaallink
Via bovenstaande QR-code of door deze link kunt u direct een donatie maken.

Uw hulp is nodig!

Hoe steun ik?

Uw steun is nodig!

U kunt Stichting Pallieter op verschillende manieren ondersteunen.
Lees meer

Onze website maakt gebruik van cookies

Bij verder gebruik van deze website, gaat u hiermee akkoord. Privacyverklaring

OK