Laatste nieuws van Stichting Pallieter

 • Capelse Verwendag 2022

  Beste kinderen, ouders en begeleiders, 

  De Capelse Familie Verwendag is weer terug! Dit jaar organiseert Stichting Pallieter, met medewerking van de gemeente Capelle aan den IJssel, voor de vijfde keer een Verwendag. 

  Kom dat zien en beleef dit avontuur met ons mee. Op woensdag 21 september 2022 zal het Isala Theater haar deuren openen voor een onvergetelijke middag.

  Van 12.30 uur tot 17.00 uur zijn gezinnen en zorgorganisaties met ernstig, ongeneeslijk of chronisch zieke of gehandicapte kinderen onze gast. Er is plaats voor 150 kinderen met hun ouder(s), broertjes, zusjes en/of begeleider(s) dus op tijd aanmelden is van belang!

  Wat valt er allemaal te beleven?
  In de sfeervol ingerichte theaterfoyer worden de gasten ontvangen en kunnen zij genieten van tal van activiteiten. We zijn nog druk bezig met de exacte invulling van de verwenmiddag maar een klein tipje van de sluier: dieren versieren, kleurplaten en tekenen, spelen met Lego, shirt versieren, portretten maken, op de foto met diverse figuren, silent kids disco, glitter tattoo, clowns, ballonartiest, green-screen foto, schminken, popcorn, ijs en meer...

  Natuurlijk zorgen wij voor allerlei lekkers zoals poffertjes, patat, belegde broodjes. Er kan zelfs snoep worden geschept! En uiteraard is er ook voldoende te drinken.

  De mooiste momenten worden vastgelegd op foto en film zodat er ook thuis nog kan worden (na)genoten!

  Optreden in de Grote zaal
  Dirk Scheele zal een spetterend optreden verzorgen boordevol vrolijke muziek.

  Er zijn geen kosten aan verbonden
  Voor de gezinnen en hun kinderen is de toegang en deelname gratis. De kosten worden volledig gedragen door de (sponsors van) Stichting Pallieter. Zij biedt deze feestdag aan als geschenk voor al die gezinnen die dagelijks te maken hebben met de zorg voor een ziek kind. 

  Deze uitnodiging mag doorgestuurd worden naar anderen, ook zorgorganisaties, behorende tot de doelgroep van Stichting Pallieter.  

  Er zijn een paar spelregels
  Gezinnen en zorgorganisaties moeten zich van tevoren aanmelden. Doe dit zo snel mogelijk want vol = vol..
  De kinderen moeten in de leeftijd zijn tot 16 jaar. 

  Meer informatie en inschrijven is mogelijk via https://www.pallieterhelpt.nl/verwendag. Zien we u ook op de Capelse Familie Verwendag?


  De Capelse Verwendag wordt mede mogelijk gemaakt door:

  Denkendoemee
  Elimkerk
  Encfonds
  Isala Theater
  Logo Berendbotje
  Tineke Noordzij
  Stichting Tekenen voor Kinderen
  Pryma Speelgoed
  Barryemons
  Meuldijk Events
  Babello Entertainment
  Villa Pardoes
  Clown Kiekeboe
  Logo Lemniscaat
  defeestverhuurder.nl
  Lunchroom Leuk!
  Ekoplaza Capelle
  Foto en Filmploeg van Pallieter
  IJssalon Filippo
  Benny de Koning Entertainment
  gemeente Capelle aan den IJssel
  EHBO-vereniging afdeling Capelle
  Dirk Scheele
  Thuispagina Oosterboekhandel J Amesz
  Capelle Aan Den IJssel Brownies DownieS
  Rijdendebroodje

 • Golfweek Hitland deels voor Pallieter.

  golfhitlandElk jaar in september vindt de goede doelen golfweek plaats op Golfbaan Hitland in Nieuwerkerk aan den IJssel, dit jaar van maandag 12 t/m zaterdag 17 september. Dit keer wordt er gegolfd voor maar liefst 4 goede doelen en Stichting Pallieter is trots dat wij één van de goede doelen zijn.
  Wilt u ons steunen én een leuke golfdag beleven, meldt u dan aan.
  Iedereen is van harte welkom om deel te nemen! Voor meer informatie zie https://hitland.nl/golfweek/.
 • Capelse Familie Verwendag is weer terug!

  verwendag2022De Capelse Familie Verwendag is weer terug! Dit jaar organiseert Stichting Pallieter, met medewerking van de gemeente Capelle aan den IJssel, voor de vijfde keer een Verwendag. 

  Kom dat zien en beleef dit avontuur met ons mee. Op woensdag 21 september 2022 zal het Isala Theater haar deuren openen voor een onvergetelijke middag.

  Van 12.30 uur tot 17.00 uur zijn gezinnen en zorgorganisaties met ernstig, ongeneeslijk of chronisch zieke of gehandicapte kinderen onze gast. Er is plaats voor 150 kinderen met hun ouder(s), broertjes, zusjes en/of begeleider(s) dus op tijd aanmelden is van belang!

  Klik hier voor meer informatie

  Klik hier om je direct aan te melden

  De Capelse Verwendag wordt mede mogelijk gemaakt door:
  denkendoemeefonds

  log encfondslogo elimkerk

 • Speeltoestellen voor Het Jeroen Pit Huis

  HJPH tuin4Na zeven jaar van intensieve voorbereiding is op 11 mei 2022 Het Jeroen Pit Huis door Koningin Máxima geopend.

  Het Jeroen Pit Huis is gebouwd op het terrein van Amsterdam UMC. Een vrijstaand gebouw met 8 huiselijke familie-appartementen met direct uitzicht op groen en water. Een nieuw zorgconcept in een nieuw gebouw. De ontbrekende schakel in de zorg voor chronisch ernstig zieke kinderen tussen ziekenhuis en thuis. Een huiselijke setting waar het gezin wordt omringd door de beste zorg op medisch, verpleegkundig en psychosociaal gebied.

  Stichting Pallieter heeft de speeltoestellen in de tuin mogelijk gemaakt. Wij wensen de kinderen en hun gezin veel (speel)plezier in deze prachtige tuin!

 • Team Glijpartij - Navigate North

  2022 04 07 cheque uitreiking Navigate North1Frans en IJsbrand van Team Glijpartij hebben in januari meegedaan aan Navigate North, dat dit jaar - ondanks corona - gelukkig toch kon doorgang kon vinden. Dit keer was de tocht door Zweden. Het was een bijzonder avontuur, ook voor Pallieter, want Frans en IJsbrand namen Pallieter mee als goede doel. Wat een mooie verrassing: een opbrengst van ELF DUIZEND euro!!!
  In samenspraak met Frans en IJsbrand gaan we deze donatie gebruiken voor de Pallieter week in Villa Pardoes eind oktober en aan een evenement voor zieke en gehandicapte kinderen en hun gezin. Binnenkort meer over deze activiteiten.
  Frans en IJsbrand en hun donateurs: namens onze doelgroep heel heel hartelijk bedankt. Jullie toveren een glimlach op het gezicht van gezinnen met een ziek of gehandicapt kind! Een fantastische prestatie tijdens jullie ijskoude tocht door Zweden is echt hartverwarmend.
 • Wandelplezier voor CityKids De Lichtmast

  buggy JB van Pallieter"Heel blij zijn wij met onze nieuwe aanwinst: de Turtle Kiddybus! Deze comfortabele en veilige, ruime wagen zorgt ervoor dat wij lekker op pad kunnen met de kinderen waardoor we de behandeling naar een hoger niveau kunnen tillen. Bijna elke dag wordt de wagen ‘van stal’ gehaald en gaan we op pad. Ook met heel warm weer en zelfs met regen kunnen we op pad, dankzij de zonnedakjes én de regenhoes."
  Fantastisch dat we deze kinderen én medewerkers van deze CityKids locatie in Den Haag blij hebben kunnen maken met een nieuwe bolderkar. Het mooie weer kan beginnen!!
 • Parpoefjes voor Villa Pardoes

  Parpoefjes Social media post V1“In onze vakantieweek bij Villa Pardoes mochten we ook een krukje beschilderen. Dit krukje staat nog steeds bij ons in de woonkamer. Een geweldige herinnering aan een bijzondere vakantieweek.”

  Al onze gezinnen mogen tijdens het verblijven in de Villa een mooi krukje beschilderen, de speciale Parpoefjes. Deze worden voor komend jaar gesponsord door @Stichting Pallieter, die zich inzet om het leven van kinderen met een beperking en ernstig of chronisch zieke kinderen te verlichten. Pallieter draagt Villa Pardoes al jaren een warm hart toe en sponsort met liefde de Parpoefjes, voor een blijvende herinnering aan een onvergetelijke week in de Villa.

  De krukjes zijn gemaakt van MDF medite, een duurzaam materiaal van goede kwaliteit. Deze worden gemaakt door @De Makerij. Om onze 600 gezinnen in 2022 deze tastbare vakantieherinnering te kunnen blijven geven, zijn we op zoek naar een sponsor die de MDF medite gegrond met lakdragende folie kan leveren, óf naar een bedrijf die dit tegen een mooie prijs kan leveren.

  Wil je meehelpen om één van de meest gewaardeerde activiteiten tijdens de vakantieweek bij Villa Pardoes voort te zetten? Neem dan contact op met: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 • Handwerken voor Pallieter

  Kopie van 20220222 145215Wekelijks komt er een groepje bij elkaar op het ontmoetingsplein van Aafje in De Roo van Capelle. Door de dames wordt fanatiek gebreid. Hoe mooi is het als ze voor anderen van betekenis kunnen zijn.
  Op dit moment worden er dekentjes gemaakt voor de doelgroep van Pallieter, in verschillende maten, voor de kleintjes en voor de grotere kinderen. Deze dekentjes bieden troost aan kinderen die een steuntje in hun rug kunnen gebruiken. Even de moeilijke tijd vergeten met een warme deken om je heen.
  Een mooie samenwerking tussen jong en oud is ontstaan!
  Wilt u aanhaken? Dinsdag 14:00 uur Aafje Roo van Capelle.

Pallieter maakt stille wensen waar!

Direct doneren

Uw donatie is meer dan welkom!

qr code betaallink
Via bovenstaande QR-code of door deze link kunt u direct een donatie maken.

Uw hulp is nodig!

Hoe steun ik?

Uw steun is nodig!

U kunt Stichting Pallieter op verschillende manieren ondersteunen.
Lees meer

Onze website maakt gebruik van cookies

Bij verder gebruik van deze website, gaat u hiermee akkoord. Privacyverklaring

OK