Capelse Familie Verwendagen

CVD logo vdefDe Circusdagen & de Sprookjesdagen waren onvergetelijk! Dus ook dit jaar organiseren Stichting DaDa & Stichting Pallieter weer twee feestelijke dagen, onder de nieuwe naam "Capelse Familie Verwendagen".

Kom dat zien en beleef dit avontuur met ons mee. Op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus 2016 zal het Isala Theater haar deuren openen voor een onvergetelijke dag.

Van 10.30 uur tot 16.00 uur zijn gezinnen met ernstig, ongeneeslijk of chronisch zieke of gehandicapte kinderen onze gast. Per dag kunnen er 100 kinderen met hun ouder(s) of begeleider(s) deelnemen dus bijtijds aanmelden is van belang.

Lees meer

Opbrengst Passieconcert

chequeconcert 3003 GEM01De gemeente Capelle aan den IJssel en de Van Cappellen Stichting organiseerden dit jaar voor de zesde keer het Passieconcert waarvan de opbrengst van de collecte voor een goed doel is. Dit jaar was dat Pallieterburght. Rein Lander heeft uit handen van burgemeester Peter Oskam en Thony Kolff van de Van Cappellen Stichting een cheque van bijna zevenhonderd vijftig euro in ontvangst mogen nemen. Pallieterburght is inmiddels verblijd met een extra logeerbed voor familieleden van kinderen die op de High Care-afdeling verblijven.

Albert Heijn Statiegeldactie

AH A4 staandVanaf 2e Paasdag is het weer mogelijk om uw statiegeld aan Pallieter te doneren. 41 Albert Heijn winkels in Rotterdam, Rozenburg, Rhoon, Ridderkerk, Barendrecht, Spijkenisse, Hoogvliet en Capelle aan den IJssel doen aan de actie mee. 7 weken lang. Pallieter gaat het geld gebruiken om gezinnen met een ernstig ziek kind uit de regio Rotterdam een gratis vakantieweek in Villa Pardoes aan te bieden én om speeltuin Taka Tukaland in Rotterdam-Zevenkamp nog beter geschikt te maken voor zieke en gehandicapte kinderen zodat zij samen kunnen spelen met gezonde kinderen. HELPT U MEE?

Donatie van familie Kroon

IMG 0888In Pallieterburght hebben we familie Kroon op bezoek gehad. En ze kwamen niet met lege handen. Ze doneerden 555 euro aan Pallieter. De heer Kroon heeft vorig jaar zijn 40-jarig jubileum als tandarts gevierd en is vervolgens met pensioen gegaan. Tijdens zijn afscheidsreceptie heeft hij geld ingezameld voor Pallieter. Zijn kleindochter Guusje heeft 4 jaar geleden een aantal maanden in Pallieterburght doorgebracht. "Ons verblijf daar heeft het leed verzacht." Op de foto de heer Kroon met zijn kleinkinderen en dochter die het geld symbolisch aan Rein Lander overhandigt.
Als dank voor deze fantastische gift ontvingen de kinderen "onze" knuffels Pallieter en Saskia.

Nieuwe plannen

YL YC-1-REINLANDER 160224 1

Opbrengst Kerstconcert

2016-01-16 cheque uitreiking MuSoHet kerstconcert "Sound of Christmas" dat op 19 december heeft plaats gevonden in de Ontmoetingskerk in Capelle aan den IJssel was een groot succes in alle opzichten. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Musical Souvenir mét concert heeft Pallieter een cheque van EUR 800 in ontvangst mogen nemen. Dit geld komt ten goede aan een gezin met een ernstig ziek kind uit Pallieterburght dat in maart 2 weken op vakantie gaat in Duitsland.
WOP Schollevaar, Musical Souvenir, Natalie Merfort en iedereen die het kerstconcert bezocht heeft, heel hartelijk bedankt!
Er zit muziek in deze "formule" dus we hopen ook dit jaar op een aantal benefietconcerten.

Decemberfeest bij Leuk!

IMG 7426Na de succesvolle Familie 2daagse in de zomer 2014 en 2015 wilden we iets nieuws uitproberen: Een decemberfeest voor gezinnen met een ziek of gehandicapt kind. En zaterdag 12 december was het zover. Acht gezinnen waren uitgenodigd bij Lunchroom Leuk! in Krimpen aan den IJssel. Het restaurant was schitterend versierd in de kerstsfeer. De kinderen werden welkom geheten door 2 Kerstelfjes, die een kerstverhaal voorlazen. En net als in het kerstverhaal lagen er ook onder de kerstboom bij Leuk!  kadootjes voor alle kinderen. Nadat het spannende verrassingsmoment achter de rug was kon iedereen gezellig napraten en genieten van al het speelgoed, onder het genot van een drankje, een hamburger en een frietje. 

AH Speelgoedactie groot succes

Goedzak speelgoed inzamelingsactie AH KoperwiekDe Goedzak speelgoed inzamelingsactie bij AH in winkelcentrum De Koperwiek in Capelle aan den IJssel was een grandioos succes. Net voor Sinterklaas kon Pallieter maar liefst vijf volle containers met speelgoed ophalen. Inmiddels is het speelgoed allemaal uitgezocht. Een deel is gegaan naar onze doelgroep: zieke en gehandicapte kinderen. Daarnaast hebben we speelgoed geschonken aan de Voedselbank, Stg. Leergeld en Vluchtelingenwerk in Capelle. Zo krijgt dit speelgoed dus een mooi tweede leven, mede dankzij Albert Heijn en de gulle gevers. Allemaal super bedankt!!

Kerstconcert ten bate van Pallieter

flyer-poster Sound of Christmas Concert definitiefOp zaterdagmiddag 19 december 2015 organiseert WOP Schollevaar in nauwe samenwerking met de Ontmoetingskerk een sfeervol Kerstconcert. De muziekuitvoering vindt plaats met medewerking van het orkest Musical Souvenir onder leiding van dirigent Jim Roodnat en zang door soliste Natalie Merfort. Het orkest speelt deze middag muzikale hoogtepunten rondom de Kerst met een programma vol met klassieke- en meer moderne kerstliedjes. Ook is er gelegenheid voor samenzang.

Het muzikale optreden vindt plaats in de Ontmoetingskerk aan de Zevensprong 7 (Capelle-Schollevaar) van 15.00- ca. 17.00 uur. Inloop vanaf 14.30 uur. De entree bedraagt €2,50 per persoon. Toegangskaarten zijn uitsluitend in de voorverkoop te bestellen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jubileumfeest

 

Pallieter heeft samen met Villa Pardoes haar 15-jarig bestaan gevierd in de vernieuwde Villa Pardoes. Graag laten wij onze sponsors kennis maken met deze fantastische vakantie accommodatie voor gezinnen met een ernstig ziek kind. En niet te vergeten met de mensen die de hartverwarmende sfeer in de Villa uitdragen. Zo zien zij met eigen ogen waar hun geld aan besteed wordt.

Aan de verbouwing van Villa Pardoes heeft Pallieter dankzij haar sponsors een forse bijdrage kunnen doen. Daarnaast hebben we OpenDoor, een (t)huis voor kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke of meervoudige beperking, een cheque overhandigd voor de aanschaf van een bus.

De eerste Pallieter-knuffel Saskia werd uitgereikt aan Magda en Henk Heesen, de knuffel die naar hun dochter is vernoemd.
Als speciale gast trad George McCrae op, bekend van de 70-er jaren hit Rock Your Baby.

Lees meer

Meer artikelen...