Fundraisingavond met prachtig resultaat.

Op zondag 13 maart is in het theater de Twee Hondjes een fundraisingavond gehouden voor 2 goede doelen: Stichting Pallieter en de vervanging van de inventaris van een kliniek in Ghana. Dankzij de sponsors,adverteerders en de enthousiaste  bezoekers werd een prachtig resultaat behaald.

President Maarten Storm kon namens  de Lionsclub De Bernisse  aan beide goede doelen een cheque uitreiken van 8000 Euro.

Na een uitstekend Indisch buffet ,verzorgd door theater restaurant Applauzzz, klonken in het theater de vrolijke klanken van het kwartet Arthur Ebeling ,die werden afgewisseld met cabaret van standup-comedian Thijs van Domburg. Zo wervelde de avond naar de  grootschalige verloting met uiteindelijk de bekendmaking van het resultaat als climax. Rein Lander van de Stichting Pallieter memoreerde dat hij blij was met de aandacht voor het ernstig zieke kind.

De Stichting Pallieter maakt zich sterk voor de zorg van zieke kinderen. Niet alle ziektes kunnen genezen. Verzorging en verzachting is dan de enige mogelijkheid. .Deze palliatieve zorg vindt  plaats in een kinderhospice, waarbij getracht wordt

een”thuissituatie” te scheppen. In Capelle aan de IJssel is Pallieterburght een voorbeeld hiervan. Kinderen uit Zuidwest Nederland kunnen hier worden opgevangen. Het  huis werkt nauw samen met het Sophia kinderziekenhuis en wordt ondersteund door heel veel vrijwilligers.

Jan de Rijke van Stichting Ghana Medical Support ,gekleed in traditioneel Ghanese dracht, dankte voor de steun voor de vervanging van  hulpmiddelen in de kliniek. De spullen zijn 25 jaar geleden nog  tweedehands geschonken door Rotterdamse ziekenhuizen. Hij zou er voor waken dat  elke euro goed zou worden besteed voor “ die arme donders” in het afgelegen Yipkabongo in Noord Ghana.

20110321