• home
  • Nieuws
  • nieuws
  • Detaned Foundation en Pallieter: het balletje rolt snel. Erg snel.

Detaned Foundation en Pallieter: het balletje rolt snel. Erg snel.

Wat vooraf ging:

• Menno Kloostra, Detaned Foundation

relaxed
Twee jaar geleden maakte ik kennis met Menno Kloostra tijdens een interview over zijn bedrijf bestemd voor een businessmagazine. Ik keek daar met plezier op terug: ondernemers met een groot bedrijf, die zich drie slagen in de rondte werken, hebben vaak iets gestressts over zich, laat staan dat je met ze kunt lachen. Zo niet Menno: hij zat er relaxed bij en maakte grapjes bij de vleet.

zachte kanten
Bovendien bleek hij over zachte kanten te beschikken, toen al zette hij zich in voor ‘liefdadigheid’, omdat hij vindt dat een mens voor meer op aarde is dan alleen geld verdienen. Een nog jonge, succesvolle zakenman die met zoveel gevoel vertelt over mensen die het veel minder hebben getroffen en dat hij hen op zijn manier wil helpen: ik was verkocht.

• Rein Lander, Stichting Pallieter

balkenende
Voor een artikel in de nieuwskrant van een opdrachtgever, tevens ‘Vriend’ van Pallieter,  werd ik verwezen naar Rein Lander, de oprichter van Pallieter die zich dag in dag uit, samen met uitsluitend vrijwilligers, inzet voor ernstig zieke kinderen in Nederland. Ik had al over hem gehoord door alle publiciteit over het kinderhospice ‘Pallieterburght’ in Capelle aan den IJssel en de illustere beschermheer van de stichting: Jan Peter Balkenende.

snotteren
Het interview verliep aanvankelijk wat stroef, Rein keek de kat uit de boom, maar de stemming sloeg volledig om toen ik hem vroeg naar een gebeurtenis die hij nooit is vergeten. Gaande een hartverscheurend verhaal over twee ouders en hun doodzieke kind, moest Rein even pauzeren, omdat hij volschoot. Daarop hield ik het ook niet droog en zaten we samen te snotteren. Sinds dit bijzondere moment heeft Pallieter er een vriend bij.

Aan de slag:

ambassadeur alex pastoor
Menno belde mij voor een afspraak. De Detaned Foundation stond inmiddels in de steigers en aan mij de vraag een foldertekst te schrijven inclusief een interview met de ambassadeur van de Foundation: niemand minder dan de talentvolle voetbalcoach Alex Pastoor.

wat heb je nodig
Nadat we de details hadden doorgenomen, vertelde ik terloops over Rein Lander en zijn kinderhospices en andere projecten. Eigenlijk meer als voorbeeld van een man die, net als Menno, een groot hart heeft. Menno echter, zelf vader van twee kleine kinderen, was onmiddellijk geïnteresseerd en ging tot actie over. Hij kreeg daags daarna een rondleiding bij Pallieterburght, was gegrepen en stelde Rein Lander dé vraag die centraal staat bij de Detaned Foundation: ‘Wat heb je nodig?’.

Met de daarna aangeschafte sproei-installatie en een contact voor groot onderhoud, ligt de tuin van Pallieterburght er straks weer schitterend bij.

Rein Lander: ‘Grandioos’
‘Menno Kloostra is het type ondernemer dat mij ligt. Niet alleen heb ik bewondering voor wat hij, zo jong als hij is, met Detaned allemaal al heeft bereikt, hij heeft ook lef en houdt het niet bij praatjes. Bovendien vind ik hem sympathiek en natuurlijk sociaal.

Het is fantastisch hoe hij ons heeft geholpen. En zo snel ook.

De Detaned Foundation heeft aanzienlijk bijgedragen aan de kostbare sproei-installatie bestemd voor de tuin van het kinderhospice Pallieterburght. Deze lag er enigszins verwaarloosd bij, omdat we daar geen vrijwilligers voor hebben. Maar daarmee bleek het niet op te houden: toen Menno langskwam om het contract te tekenen, nam hij met de Detaned Foundation ook nog eens een jaar groot onderhoud van de tuin voor zijn rekening. Je hebt het hier over flinke bedragen: grandioos, dus.

Uiteraard maakt hij nu deel uit van onze Vriendenclub, de ‘Vrienden van Pallieter’. En weet je wat ook zo leuk is? In zijn en ons netwerk blijken veel dezelfde mensen te zitten.

Ik beschouw het als een eer dat Menno aan ons verbonden is en ik hoop dat we nog lang samen mooie dingen kunnen en zullen bereiken.’

Karen Auer  www.auerenwijzer.nl