Albeda College in aktie voor Pallieter

De opleiding PW/ MMZ op de locatie Alexanderlaan van het Albeda College te Rotterdam houdt ieder jaar, voor de kerstvakantie, een goede doelen actie. We willen elk jaar geld inzamelen voor een goed doel dat dicht bij de beleving van onze studenten ligt. Ook vinden de studenten het leuk als er een tastbaar bewijs is voor de gedane inspanningen en het ingezamelde geld. Het was dus zoeken naar een goed doel dat niet al te ver bij de school vandaan was. De gedachte ging uit naar het Sophia Kinderziekenhuis, totdat stichting Pallieter op ons netvlies kwam.

Geweldig doel, dichtbij de school en een connectie met het Sophia; geweldig, schot in de roos. De eerste contacten tussen het Albeda en Rein van de stichting waren positief en de keuze was dus snel gemaakt; we gaan veel geld ophalen voor de kinderen van stichting Pallieter.

In november zijn wij met 8 ambassadeurs en 2 docenten vanuit het Albeda in de Pallieterburght gaan kijken. Dit maakte de nodige emoties los bij de studenten, waardoor ze extra hun schouders onder deze actie wilden zetten. Terug op school werden direct de eerste stappen gezet om tot inzamelingsacties te komen. De ideeën waren niet van de lucht en de contouren van de actie werden in dse steigers gezet. Een container werd omgedoopt in een lege flessen inzamelingsbak, de kantine werd een vrijmarkt voor het verkopen van allerlei spullen, verschillende klassen bedachten leuke activiteiten om geld in te zamelen. In de week voor de vakantie werd er veel gebakken en verkocht binnen de muren van de school. Het was een gezellige drukte en de sfeer van 'goed doen voor een ander' hing in de lucht.

Het leukste moment is altijd om het verzamelde geld te tellen en te zien welke klas het meeste bij elkaar gehaald had. Uitendelijk hebben we met de gezamenlijke acties 1250 euro opgehaald. Een bedrag waar we heel erg trots op zijn en wat we met liefde aan de stichting willen geven.

Wellicht tot volgend jaar

Namens de studenten van het Albeda College een warme, liefdevolle Groet voor de kinderen van de Pallieterburght,

Perry van den Heuvel
Albeda College
Docent basisjaar PW/ MMZ
20130313albeda