Overhandiging cheque van Sjalomschool aan stichting Pallieter

Afgelopen donderdagmiddag, 21 maart zijn 7 kinderen van de Sjalomschool op bezoek geweest bij Stichting Pallieter in de Pallieterburght. Het gehele jaar wordt er op school geld ingezameld voor deze stichting. Bij de kerstvieringen in december was hier ook een collecte voor en daarom kregen wij een uitnodiging om eens langs te komen.

De kinderen kwamen binnen en waren heel enthousiast over de speeltuin bij Pallieterburght. Ze mochten gelijk op de trampoline en de schommel. Binnen kregen zij een rondleiding. Het maakte veel indruk wat er allemaal verteld werd. Yan en Safina schrokken, toen zij hoorden dat er voornamelijk heel jonge kinderen in Pallieterburght verblijven. Deze zieke kinderen mogen heerlijk in dit huis vertoeven, soms ook samen met hun ouders.

Na de rondleiding werd een cheque van € 1000,00 overhandigd aan Rein Lander, de oprichter van stichting Pallieter. Tot slot kregen de school een bronzen beeldje van Pallieter en een spaarpot voor ieder kind. Toen ze weer naar buiten gingen, mochten de kinderen even in een oud busje. Dat vonden ze helemaal prachtig en waren dol enthousiast. Dat was ook duidelijk aan hun gezichten te zien.

Rein Lander zei dat zij een slogan hebben: Wij doen het voor de lach van een kind. Nou die lach zag je bij de kinderen van de Sjalomschool ook.

Op school krijgt dit alles nog een vervolg. Deze 7 kinderen mogen in alle klassen vertellen wat zij gehoord en gezien hebben. Misschien haalt de school dan nog meer geld op voor dit mooie doel.  

2013-03-21 15.45.43

2013-03-21 15.51.06