Bedankt!

jasonrasEind april kregen wij een kaartje in de bus van Villa Pardoes. Op de voorkant stond: “nog even en de vakantie in Villa Pardoes gaat beginnen! Zijn jullie klaar voor een onvergetelijke week?” Nou en of dat wij er klaar voor waren, we waren er zo aan toe. 2016 was voor ons en onze zoon slecht begonnen met meerdere ziekenhuis opname. Er zou dus niks fijner zijn dan even een weekje vakantie. We keken er al een geruime tijd naar uit. Gewoon samen zijn en niks moeten.

Tijdens de Capelse familiedagen, welke georganiseerd worden door Stichting Palieter en stichting Dada, werden we geattendeerd op deze mooie kans, toen er een stoere glittertattoo op Jason zijn arm werd gezet door Mariëlle van Villa Pardoes. De revalidatiearts wilde dan ook graag meewerken door een verslagje te schrijven. En zo werden wij uitgenodigd voor een weekje vakantie.

En wat een vakantie het was…

Vrijdag 6-5-2016 was het dan voor ons zover. We kwamen aan bij Villa Pardoes en kregen een rondleiding van een lieve vrijwilligster. We keken onze ogen uit. Alle zaken die geregeld waren om de verzorging soepel te laten verlopen en het huisje welke van alle gemakken was voorzien. Het was overweldigend en hartverwarmend. Het was allemaal zo perfect! We genoten die avond van een heerlijk buffet met alle andere ouders en de gezellige sfeer die er hing.

Jason was helemaal in zijn element en maakte vaak contact met ons. Hij (en wijzelf natuurlijk ook) genoten van de verschillende attracties in de efteling, het huifbedrijden, het lekkere eten, de snoezelkamer en het bubbelbad. Van de reiki massage raakte hij helemaal ontspannen. Het was zo mooi om te merken wat dit allemaal met ons mannetje deed. De safari kamer paste helemaal bij ons eigen aapje, hij keek dan ook zijn ogen uit. Het contact met de andere ouders was gezellig en voelde vertrouwd. Het feit dat we dit alles, mochten en konden delen met de opa en oma van Jason, maakte het voor ons nog specialer.

Bij thuiskomst was het heel apart om te merken wat deze week met ons gedaan heeft, natuurlijk hadden we de zorg voor Jason nog steeds, maar deze ging gepaard met veel rust en verliep erg soepel. De contact momenten die er waren voelde intenser en deze herinneringen sluiten wij dan ook diep in ons hart.

Nogmaals ontzettend bedankt aan allen die deze week voor ons mogelijk hebben gemaakt. 

Liefs
Bianca Ras
Moeder van Jason Ras

Feestelijke samenwerking Stichting Pallieter en Villa Pardoes

Villa Pardoes & Pallieter! Wat hebben die gemeen? Beide zetten zich in voor het welzijn van zieke kinderen en het ontlasten van ouders. Door deze unieke samenwerking bieden zij kinderen uit de regio Capelle a/d IJssel de kans er even helemaal uit te zijn. En wel in een omgeving die dat maximaal mogelijk maakt. Villa Pardoes heeft daartoe 12 prachtige themahuisjes in het Brabantse Kaatsheuvel. Deze huisjes zijn van alle gemakken voorzien voor een verantwoord en veilig verblijf.

Het is de bedoeling van Villa Pardoes en Pallieter om in gezinsverband, en dat mag dus ook met oma en opa, een week vakantie te vieren. Gezamenlijk daar verblijven en genieten van onder andere de Efteling, Toverland en de Beekse Bergen. Op die manier maken Villa Pardoes en Pallieter het mogelijk dat ook ernstig zieke kinderen een geweldige tijd kunnen hebben. Zij zetten zich samen in om het verblijf in Villa Pardoes voor gezinnen uit de regio Capelle a/d IJssel mogelijk te maken en de daarmee samenhangende kosten op te vangen. Dankzij vele donoren en sympathisanten lukt dat!

Tijdens het feest ter gelegenheid van het 15 jarig bestaan van beide stichtingen kreeg Villa Pardoes een symbolische cheque met donaties van Pallieter. Niet alleen voor het verblijf van gezinnen, maar ook voor diverse bijdragen aan de Capaciteitsuitbreiding van Villa Pardoes, waaronder een Snoezelruimte en het Bubbelparadijs. Hoogtepunt van dit feest vormde het optreden van de bekende Amerikaanse zanger George McCrae in de Orangerie van Villa Pardoes.

Persbericht samenwerking Villa Pardoes en Stichting Pallieter 17122015

Bedankjes...

Stichting Pallieter steunt Villa Pardoes o.a. door het sponsoren van een gratis vakantieweek voor gezinnen met een ernstig ziek kind. Hieronder een aantal reacties van deze gezinnen.


 

Eindelijk is het dan zover we mogen naar Villa Pardoes! Wat hebben wij als gezin hier naar uitgekeken.
Toen we aankwamen in de villa vielen onze monden open van verbazing. Wat mooi allemaal en echt aan alles is gedacht!

Wij kregen het huisje Strand voor die week. Leuk huisje met alle gemakken voorzien. Zoë en haar broertje Jayden sliepen in de mooie slaapkamer versiert met schelpjes, lucht en de zon!

Tijdens deze week hebben we hele leuke dingen gedaan. Al die lieve vrijwilligers die voor je klaar staan, geweldig! Zo veel op te doen! Voor ieder wat wils. Een dagje 'gewoon' in de villa verblijven was dan ook echt geen straf! De kinderen hebben een hoop vriendjes gemaakt en wij als ouders een hoop ervaringen kunnen delen en tips gehad.

Bijna elke dag de Efteling in, dagje naar Toverland, Sinter Klaas die ook nog langs kwam in de villa, elke avond bubbelen in het bubbelparadijs, naar Bakkerij Piekfijn, de vrijwilligers die spelletjes door de villa organiseerde, smicken en ga zo maar door.

In villa Pardoes konden onze kinderen echt even kind zijn! Zo heerlijk om te zien.

Dit lichtpuntje heb je als gezin met een ernstig ziek kind hard nodig. Even alles vergeten en genieten!

Villa Pardoes een super dikke pluim!!

Liefs Bram, Sandra, Zoë en Jayden de Geus


pardoes 420Goedemorgen,

Genoten van een heerlijke week in de villa. Niet te geloven wat er allemaal mogelijk is, dankzij alle vrijwilligers.

Wij kijken terug op een week om nooit te vergeten.

Hartelijk dank
Laszlo , Laura ,Sam en Max van den Berg

Samenwerking met Villa Pardoes

villapardoesHeeft u een kind met een ernstige ziekte? U kunt dan in aanmerking komen voor een gratis vakantieweek in Villa Pardoes.
Natuurlijk wil iedereen wel zo'n gratis week met een volledig verzorgde vakantie in Villa Pardoes. U snapt dat dat niet kan. Villa Pardoes is echter alleen bedoeld voor kinderen met een ernstige, soms levensbedreigende ziekte. Om die kinderen en hun families een plekje in Villa Pardoes te kunnen bieden, worden alle aanvragen aan de hand van een aantal vaste criteria beoordeeld door de Medische Commissie van Villa Pardoes. Klik hier voor de toelatingscriteria

Lees meer

Pallieter bedankt!

Mede dankzij de Stichting Pallieter hebben wij een week lang genoten in Villa Pardoes.

Fotocollage Pallieter

Verslag van het verblijf van de familie Wintjens in Villa Pardoes

Een gezin (moeder, vader, 2 zoons en een dochter) dat sinds de geboorte van de kinderen nog nooit op vakantie is geweest.

De week van 5 tot 12 december 2014.
Het vervoer vonden ze geweldig geregeld, een aardige chauffeur en een geweldige service. Die vrijdag was gelijk al een feestje, met het Sinterklaasfeest bij Villa Pardoes.

Maandag: een georganiseerde boswandeling gemaakt en uiteraard even de Efteling in
Dinsdag: Efteling geweest en tussendoor naar de Villa
Woensdag: activiteiten in de Villa meegedaan, Dominick en broer hebben een "tattoo" laten zetten. Spelletjes in de gort voor de kinderen. Ook was de gamehal erg in trek.
Donderdag: paardgereden en zelfs moeder mocht nog even op het paard zitten, want iedereen van het gezin vond dit geweldig. Donderdagavond afsluiting met pannenkoeken. De vrijwilligers hadden de hele dag staan bakken. Het eten er van was 's avonds een groot feest geweest .
Vrijdag: weer met het busje naar huis.

Oftewel: Een onvergetelijke week voor dit gezin! De ouders waren zeer ontroerd en hadden zelfs angst, dat ze op de vrijdag niet meer terug zouden willen en de kinderen zeker niet. Kortom een genot om deze mensen te zien genieten en vooral de kinderen. De twee jongens en het jongste meisje van twee en een half waren (voor de buitenwereld) niet zo aanspreekbaar, want zij hadden het veel te druk met het spelen in het huis met radiografische auto's en vele andere dingen en contacten met andere kinderen.

DSCN5067 DSCN5071

DSCN5075

Eerste gezin naar Villa Pardoes

20141201villapardoesEind november is het eerste gezin - via Pallieter - een week op vakantie gegaan naar Villa Pardoes. Pallieter heeft, samen met haar foto- en filmploeg, de laatste avond meebeleefd onder het genot van heerlijke pannenkoeken. Het is de bedoeling dat nog vele gezinnen uit Rotterdam e.o. zullen volgen. Dit gezin heeft een fantastische week meegemaakt. Het filmverslag is hier te bekijken.