PALLLIETER, DICHTBIJ HET GEZIN EN HET ZIEKE KINDANBI logo

  • home
  • Voorpaginanieuws

Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar

2021 12 16 kerstgroet v2

Cadeautjes voor de kinderen in het IJsselland Ziekenhuis

20211203 142621Sinterklaas vier je het liefste thuis, gezellig met je gezin. Helaas is dit niet voor elk kind mogelijk, bijvoorbeeld als je op de kinderafdeling van IJsselland ziekenhuis ligt. Gelukkig is Sinterklaas en zijn Pieten deze kinderen niet vergeten en ook Pallieter niet.
Fijn dat we hier een bijdrage aan mochten leveren: "De kinderen hebben er van genoten."

SINTERKLAASFEEST IN BUNGELLAND

2021 10 08 flyer v1 A4Maandag 15 november 2021 organiseren wij samen met en in Bungelland Rotterdam een Sinterklaasfeest voor gezinnen en (zorg)organisaties met zieke of gehandicapte kinderen. Wij zijn trots en dankbaar dat Bungelland die maandag speciaal open gaat voor onze doelgroep. Tussen 9.00 - 20.00 uur is Bungelland Rotterdam exclusief toegankelijk voor iedereen die zich voor het Sinterklaasfeest heeft aangemeld. Net als 2 jaar geleden gaan we er een feest van maken. Naast klauteren, springen, glijden en nog veel meer kunnen de kinderen en hun broertjes en zusjes bezoek verwachten van Sinterklaas (het is tenslotte zijn feestje) en natuurlijk is Bungel, de mascotte van Bungelland, ook aanwezig. Aan het programma wordt nog gewerkt. In ieder geval komt Monique, tekenaar van Stichting Tekenen voor Kinderen, een tekening naar wens maken en Tineke Noordzij komt portretten schilderen en neemt viltjes met dierenafbeeldingen mee die ingekleurd kunnen worden. Altijd leuk om een blijvende herinnering te hebben aan zo'n mooie dag! Verder zijn er sportclinics, je kunt je laten schminken en je laten versieren met een glittertattoo en.....................
Voor een hapje en een drankje wordt ook gezorgd. 

Gezinnen en (zorg)organisaties met zieke en/of gehandicapte kinderen kunnen zich nu aanmelden via  https://pallieterhelpt.nl/sinterklaasfeest. Doe dit zo snel mogelijk want VOL = VOL. 

Graag tot maandag 15 november in Bungelland!

Blij met de SensiView op de operatiekamer!

Een operatie is en blijft spannend, voor kinderen en ouders. Wat gaat er gebeuren? Zal alles goed gaan? Stress kan een probleem zijn.

Om rust en ontspanning op het OK-complex te creëren, was het de wens van het OK complex IJsselland Ziekenhuis  om hier een animatieprojectie te installeren. Deze projectie geeft afleiding en ontspanning, niet alleen tijdens de voorbereiding op de operatie, maar ook na afloop. Bewegend beeld leidt af, maakt vrolijk en neemt spanning weg bij zowel kinderen als bij ouders.

De SensiView is een mobiele beleef-unit voor projecties op het plafond of de wand. Door middel van kamer vullende projecties met herkenbare beelden, geluiden en filmpjes worden de kinderen afgeleid, waardoor er 100% gemoedsrust en ontspanning van het te opereren kind ontstaat.

Stichting Pallieter heeft er voor gezorgd dat dit mooie apparaat voor op onze OK aangeschaft kon worden en daar zijn we enorm blij mee!

Weer een mooie vervolgstap naar een kindvriendelijke uitstraling in het IJsselland Ziekenhuis.

ijsseland sensiview

De voorzitter van Stichting  Pallieter, mw. Phyllis Lander, reikte de SensiView dinsdag 19 oktober uit op de OK.(links)
Een voorbeeld van een projectie met de SensiView. (rechts)

Kinderconcert Musical Souvenir

Heel bijzonder was het: het kinderconcert in het Comenius College. Een weerzien van gezinnen sinds het Sinterklaasfeest van 2019 in Bungelland. Het concert bestond uit live gespeelde musical muziek door Musical Souvenir, een Capels orkest in dezelfde bezetting als het Metropole orkest, met een echte dirigent, aangevuld met nog meer entertainment voor de kinderen door Stichting Ukkepuk concerten met Clown Pidoe. Het begin was rustig, om de kinderen te laten wennen, en al gauw kwam iedereen in beweging. Elk kind kreeg aandacht, ook de minder mobiele kinderen. En niet alleen deze kinderen genoten, maar ook hun broertjes, zusjes en ouders én ook de vele vrijwilligers die aan dit succes meegewerkt hebben.

Bijzonder was ook de Meet & Greet, het moment dat de kinderen zelf de instrumenten mochten uitproberen en konden ervaren welke magische geluiden de verschillende instrumenten lieten horen. Wat een enthousiaste muzikantjes!
We waren vereerd met bezoek van Pauline Oskam, vrouw van de burgemeester én beschermvrouw van Musical Souvenir, met haar 2 zoons en Marike Corver van het Denk & Doe mee-fonds met haar dochter Emma.
Na afloop werden de kinderen nog verrast met een goodie bag met uiteraard muziek, speelgoed en allerlei lekkers, o.a. van de lokale Ekoplaza en het Denk & Doe mee! fonds.
Heerlijk dat dit weer mogelijk is!
 
Ons volgende evenement is het Sinterklaasfeest in en samen met Bungelland op maandag 15 november. Meer informatie volgt binnenkort.
 P2440921
P2440858