Skip to main content
30 januari 2022

Mighties doen hun intrede bij PMC

MightiesEind januari 2022 heeft Erika Bozo - van de Braak 3 pakketten Mighties in het Prinses Máxima Centrum overhandigd. Erika is de bedenker en zelf ook ervaringsdeskundige van Mighties. Zij weet als geen ander wat deze "krachtpoppetjes" kunnen betekenen als het gezin niet fysiek samen kan zijn als gevolg van een kind dat ernstig ziek is en veel in het ziekenhuis moet zijn.

Mighties maakt de verbondenheid van mensen concreet en tastbaar. Het kan steun bieden en kracht geven op momenten of in perioden waarin er behoefte is aan het gevoel van samen zijn, terwijl dit in werkelijkheid niet mogelijk is. 

Ieder gezinslid heeft een Mighty van zichzelf. Een Mighty is een houten poppetje in alle kleuren van de regenboog. Zoals de gezinsleden samen een gezin vormen, zijn de poppetjes een weergave van het gezin. 
Op het moment dat het gezin samen is, zijn de poppetjes samen. Wanneer het gezin niet samen kan zijn, blijven de Mighties van degene die je moet missen bij jou. Hierdoor ben je door middel van het Mighties gezinnetje, toch altijd samen. En samen zijn geeft superkracht!

Vanaf nu kan Mighties ingezet worden door de psycho-sociale zorg van het Prinses Máxima Centrum. Gestart zal worden bij de kinderen (en hun gezin) die langdurig in het Máxima verblijven, veelal in isolatie zijn, bijvoorbeeld  voor een stamceltransplantatie. Dankzij onze sponsors komen ca. 50 gezinnen in aanraking met het inspirerende verhaal van Mighties en de werkwijze. Wij wensen deze gezinnen veel kracht en positiviteit!

Voor meer informatie over Mighties, zie www. mighties.nl.