Vrienden van Pallieter

IMPRESSIE VAN DE FEESTAVOND VAN 2 NOVEMBER 2012

IMG_2165.jpgIMG_2166_vers2.jpgIMG_2174.jpgIMG_2179_vers2.jpgIMG_2195.jpgIMG_2209_vers2.jpgIMG_2225_vers2.jpgIMG_2240_vers2.jpgIMG_2249_vs2.jpgIMG_2275_vwes2.jpgIMG_2277.jpgIMG_2280.jpgIMG_2294_vers.jpgIMG_2297.jpgIMG_2307_vers2.jpgIMG_2308.jpg

(klik op de foto's om ze te vergroten)


Vriendenavond 2012

Klik hier voor de uitnodiging.

Op vrijdag 2 november 2012 zal er een spetterende Pallieter vriendenavond worden georganiseerd in KADE 100 in ZWIJNDRECHT. Op deze avond zullen de voetjes van de vloer gaan, want het thema van de avond wordt Rock and Roll. Op deze avond viert Pallieter haar 12,5 jarig bestaan, wordt JCI Nederland in het zonnetje gezet voor de samenwerking van de afgelopen 2 jaar en wordt tevens de aftrap gegeven voor het kinderhospice in Oeganda. Voor deze geheel verzorgde avond met spetterende live muziek van Mr. & Mrs. Rock‘n'Roll, René Shuman & Angel-Eye en met hapjes en drankjes betaalt u EUR 60 per persoon. Uiteraard bent u ook welkom met meer personen, bijv. vrienden, familie, personeel en collega's. Kunt u 2 november niet, dan bestaat de mogelijkheid om het feest op zaterdag 3 november bij te wonen. Voor meer informatie bel Rein Lander op 06 106 55 999 of klik hier om u op te geven.

Leer hier rock'n'rollen:
http://www.wimp.com/dancingjive/

Verslag Vriendenavond 2011

Op vrijdag 4 november vond de bijeenkomst voor de leden van de Vriendenclub van Stichting Pallieter plaats op de Golf & Country Club te Capelle aan den IJssel. Op deze informele bijeenkomst bedankte Stichting Pallieter alle leden van de Vriendenclub: zonder uw steun kan Stichting Pallieter haar doelstellingen niet waarmaken!

De ruim 80 gasten werden verwelkomd met een glaasje prosecco en muziek van het jazzcombo van Katelijne van Otterloo.

Rein Lander, oprichter van Pallieter en verantwoordelijk voor PR en sponsorwerving, gaf een terugblik op het afgelopen jaar waarin vele prachtige projecten voor kinderen gesteund zijn. En naar de toekomst toe zijn er nog genoeg wensen te vervullen, er wordt zelfs gekeken naar een project over de grens.

Aansluitend werd het Pallieter Kunstboek deel II uitgereikt, waarvoor Job Cohen uitgenodigd was, de schrijver van het voorwoord, maar helaas was hij verhinderd. Het boek werd met veel plezier in ontvangst genomen door Wim de Bruin, oud-wethouder van de PvdA in Capelle a/d IJssel. Hij zal het boek, de luxe uitvoering met ets, aan de heer Cohen overhandigen. Het Pallieter kunstboek is net als vorige jaar tot stand gekomen door een samenwerking met Kunstkabinet Esmare. Eigenaar Wim Lendering had diverse kunstwerken meegenomen uit zijn galerie. In het boek staan – naast een kindersprookje – de diverse werken van 15 kunstenaars. Deze zijn te koop bij Esmare en uiteraard gaat een deel van de opbrengst naar Pallieter, als ook de opbrengst van het kunstboek dat voor EUR 25 te koop is.

Wilma Stoelinga, directeur van kinderhospice De Glind in Barneveld, hield een hartverwarmend verhaal over haar kinderhospice en waarom kinderhospices nodig zijn.

Daarna kregen de vertegenwoordigers van de aanwezige kinderhospices uit handen van penningmeester Sijt de Boom een kado van Pallieter: 10 sets van het gloednieuwe 4-delige Pallieter kinderservies, een servies van Villeroy & Boch met opdruk van de familie Pallieter (van het sprookje uit het kunstboek). Dit servies is trouwens ook te koop voor EUR 99. Ook op de vriendenavond zijn er een aantal sets verkocht.

Het was een avond van gezellig samenzijn: Bijpraten met mensen die allemaal Pallieter een warm hart toedragen, onder het genot van een hapje en een drankje. Het jazzcombo van Katelijne van Otterloo verzorgde de muzikale omlijsting voor deze ontspannen avond. Men kon deelnemen aan de loterij en de putting wedstrijd. Naast kunst en het kinderservies konden er ook chocoladeletters gekocht worden. Voor het 3e achtereenvolgende jaar verkocht JCI Rotterdam Haven letters om o.a. het Sinterklaasfeest in Pallieterburght te kunnen organiseren. Net als in 2011 is Pallieter ook in 2012 het goede doel van JCI Nederland. Er zijn al diverse activiteiten door de kamers georganiseerd en in 2012 zullen er zeker nog meer volgen.

Wim Lindeman, vrijwilliger van Pallieter vanaf het eerste uur, werd benoemd tot erelid van Pallieter. Hij was ook nog jarig op deze avond, samen met Rein Lander en uiteraard werden beiden van harte toegezongen.

Na de finale van de putting wedstrijd en de trekking van de loterij werd de gezellige avond afgesloten met een bedankwoord van Sijt de Boom en de hoop dat ook het komende jaar Pallieter weer op uw steun mag rekenen. Alle aanwezigen gingen naar huis met het nieuwe kunstboek.

IMG_4851.jpgIMG_4859.jpgIMG_4862.jpgIMG_4875.jpgIMG_4876.jpgIMG_4885.jpgIMG_4891.jpgIMG_4892.jpgIMG_4894.jpgIMG_4897.jpgIMG_4898.jpg

(klik op de foto's om ze te vergroten)

Feestelijke bijeenkomst voor Vriendenclub in november 2010

Vrienden voor het leven: warme bijeenkomst van Vrienden van Pallieter

Vooraanstaand
Vlak na het gedenkwaardige galadiner van sponsor JCI, was het Wereldmuseum op 30 november andermaal het decor van een Pallieter-feestje.
Behalve het 10-jarig bestaan van de stichting, werd ook de eerste officiële bijeenkomst van de Vrienden van Pallieter gevierd.

Onder de ruim 130 gasten bevonden zich, naast de vrienden met een hoofd- of kleine letter, ook beschermheer en tevens burgemeester van Capelle aan den IJssel, Frank Koen én een vooraanstaand ambassadeur van Pallieter; Jan Peter Balkenende.

Humoristisch
Voorzitter Aat van Breda blikte terug op een decennium Pallieter waarin er al vele, prachtige projecten zijn gerealiseerd. Tijdens zijn dankwoord gericht aan alle vrijwilligers die dit dagelijks mogelijk maken, ging zijn speciale aandacht uit naar de altijd gedreven oprichter Rein Lander en zijn echtgenote Phyllis. Beiden werden tot erelid van Pallieter benoemd.

Thea Roelofs, voorzitter RvB van Stek Jeugdhulp, benadrukte het belang en zelfs de noodzaak van ondersteuning van particulieren en het bedrijfsleven voor ‘zorg op maat’.
Jan Peter Balkenende beloofde Stichting Pallieter onvoorwaardelijk te blijven steunen. “De hartverwarmende inzet van Rein en Phyllis Lander en de grote groep vrijwilligers draagt bij aan een sterke samenleving”, zo sprak de voormalige premier en toekomstig hoogleraar recht uit het hart.
Ook beschermheer Frank Koen verhoogde de feestvreugde met een hier en daar humoristische speech. Over Rein Lander: “Ik ken geen man die ons zo makkelijk geld uit de zak weet te kloppen.”

Kind en kunst
Na de diverse dankwoorden, waarbij ook Henk en Magda Heesen (auteurs van het boekje ‘Saskia’ over hun overleden dochter) nog eens in het zonnetje werden gezet, werd het eerste exemplaar uitgereikt van een eerste boek uit een reeks van vijf. Hierin staan kind en kunst centraal en behalve kinderverhalen in het Nederlands en Engels, worden hierin ook de kunstenaars geportretteerd met wie Pallieter samenwerkt.

De luxe, fraai geïllustreerde uitgave is te koop voor 25 Euro.