Skip to main content

Gesponsorde projecten

Stichting Pallieter zet zich - uitsluitend met vrijwilligers - in voor meer kwaliteit van leven van ernstig, ongeneeslijk dan wel chronisch zieke kinderen en kinderen met een beperking. We maken ons sterk voor het welzijn van het kind (waarbij ook het gezin niet uit het oog verloren wordt) en gaan voor de 'extra's' die niet uit het regulier (zorg)budget betaald kunnen worden. Onze slogan is niet voor niets ‘Pallieter, dichtbij het gezin en het zieke kind’. Om onze doelstelling te bereiken zoeken we sponsors en vrijwilligers die met ons meedoen.

Een kleine stichting maar door verbinding en samenwerking, door het bundelen van krachten, zijn we tot veel in staat. Ons grootste project was de realisatie van kinderhospice Pallieterburght in Capelle aan den IJssel dat inmiddels geheel zelfstandig en onafhankelijk is en per september 2019 een nieuwe naam heeft: De Groene Burcht. Stichting Pallieterburght doet het beheer van het pand. 

We werken samen met Villa Pardoes, een sprookjesachtig vakantieverblijf in Kaatsheuvel voor gezinnen met een ernstig ziek kind, en met Stichting Kruimeltje, een jonge Rotterdamse stichting die gaat voor de kindvriendelijke inrichting van het unieke kindergezondheidscentrum in de voormalige Heilige Familiekerk in Rotterdam Noord. Daarnaast werken wij uiteraard graag mee aan de realisatie van de Rein Lander Hoeve in Spijkenisse. 

Hieronder vindt u een overzicht van de vele andere projecten die wij de afgelopen jaren - met uw steun - hebben gesponsord. Ook in de toekomst willen we ons graag blijven inzetten, u ook?

2024

In 2024 hebben wij met en door u weer een aantal stille, maar vaak ook noodzakelijke wensen kunnen realiseren. En zo meer levensplezier geven aan ernstig zieke kinderen en kinderen met een beperking én hun gezin. 


 

OmiVista voor de kinderen van CityKids De Uitvinders
De kinderen van CityKids De Uitvinders in Den Haag doen hun naam eer aan: ze zijn de spelletjes van hun nieuwe "speeltje", de zgn. omiVista, aan het uitvinden. Lees hieronder hoe ze dit ervaren.

De kinderen blij én wij blij dankzij onze sponsors. Een viertal sponsors van Stichting Vrienden van CityKids heeft dit mogelijk gemaakt: Naast Stichting Pallieter Coovels Smits Stichting, Haags Groene Kruis Fonds en Pasman Stichting.
 
5 januari jl. was het zo ver: De omiVista werd afgeleverd mét instructie. Dit is een interactief systeem voor op de vloer of aan het bureau met honderden verschillende spelletjes voor de kinderen, gewoon om samen te spelen maar ook om te leren en om in beweging te komen. 
Bij De Uitvinders hebben we ervaren dat de kinderen erg enthousiast lijken als de omiVista het lokaal binnen komt. Je zou het kunnen vergelijken met het gevoel van vroeger wanneer de leraar de tv de klas in rolde.
De omiVista zorgt bij veel kinderen voor plezier en voor rust. Wanneer het bijna zo ver is en de mobiele omiVista langskomt in het dagprogramma beginnen de kinderen al om de omiVista te vragen. Het is een extra moment waarin de kinderen van tafel mogen en vrij kunnen bewegen. De meeste groepen zetten het systeem dagelijks in om een moment van beweging en ontprikkeling te creëren.
De omiVista heeft veel verschillende interactieve spellen dat elke pedagoog ook voor ieder kind iets kan vinden waar zij interesse in hebben.

WhatsApp Image 2024 02 13 at 16.48.00

Bewust Belonen Box voor IJsselland Ziekenhuis
De wens van de kinderafdeling van het IJsselland ziekenhuis hebben we kunnen vervullen: De Bewust Belonen Box XL is in juni 2024 afgeleverd. Kinderen die net een vervelende behandeling hebben ondergaan, mogen uit de box een beloning uitkiezen. Een cadeautje uitkiezen uit een kleurrijke box kan wonderen verrichten! Altijd heerlijk om de lach op het gezicht van een kind te zien. 
Bewust belonen box resultaat
   

2023

In 2023 hebben wij met en door u weer een aantal stille, maar vaak ook noodzakelijke wensen kunnen realiseren. En zo meer levensplezier geven aan ernstig zieke kinderen en kinderen met een beperking én hun gezin. 


 
Snoezelkamer voor de kinderen van CityKids De Parel
December, de feestmaand, heeft deze CityKids locatie in Delft een heel mooi cadeau opgeleverd. De kinderen hebben er lang op moeten wachten: Sinds 4 december heeft De Parel een prachtige snoezelkamer en niet alleen de kinderen vinden snoezelen heerlijk. Op 5 december hebben Sinterklaas en 2 Pieten de snoezelkamer bezocht.
De snoezelkamer is uitgerust met een heerlijk bed, een spiegel, een doe en ontdekplaat, een muziekinstallatie, een projector, een bubbelbuis, een aquarium, een dieptetunnel en een wandplaat, allemaal een welkome aanwinst voor de behandeling van de kinderen. Aan de ene kant kunnen de kinderen in de snoezelkamer ontprikkelen, maar hun zintuigen kunnen ook gestimuleerd worden. Dus voor elk wat wils.
Stichting Pallieter is blij en trots dat zij financieel heeft bijgedragen aan de realisatie van deze snoezelkamer, geleverd door Barry Emons, al jaren een van onze sponsors. Wij wensen de kinderen veel plezier in deze nieuwe parel van hun locatie. 
deparel
   

Museumjaarkaart voor gezin met dochter met epilepsiesyndroom
"Emma is onze oudste dochter die geboren is met een epilepsiesyndroom. Wij hebben laatst uitgerekend dat Emma de afgelopen 2 jaar zeker 6 maanden in het ziekenhuis lag met luchtwegproblemen waaronder de helft van de tijd op de IC. De impact die deze zorgen en elke keer weer het plannen en puzzelen op ons gezin met onze andere 3 kinderen hebben zijn enorm. Wij merken dat het steeds lastiger wordt om alle ballen in de lucht te houden want praktisch gezien is het niet mogelijk om zowel bij Emma te zijn, de werkafspraken waar te nemen en dan ook nog bij het afzwemmen van onze andere dochter te zijn en Sinterklaas voor te bereiden om een paar voorbeelden te geven. Op een gegeven moment merkten wij dat de Balance volledig ontbrak en wij de hele tijd alleen nog in de stres modus zaten naast de grote zorgen die wij om Emma hebben. Op het ene moment hadden wij een pittig gesprek met de artsen over belangrijke beslissingen rondom Emmas vele ziekenhuisopnames en wel of niet reanimeren en meteen ernaar is het ook weer schakelen omdat de andere kinderen ook nog klein zijn en aandacht vragen

Wij hebben bij stichting Pallieter een aanvraag gedaan voor een museumjaarkaart voor ons gezin om in de tijden dat Emma gezond is er met het hele gezin tussenuit te gaan en te ontspannen.

Wij zijn heel dankbaar dat onze aanvraag goedgekeurd werd en wij nu de trotse bezitters zijn van een museumkaart voor 2024 zodat wij hopelijk het komende jaar beter door de minder goede perioden kunnen komen en er voor iedereen lichtpuntjes zijn en wij de keren dat Emma weer opgenomen is terug kunnen denken aan de mooie herinneringen die wij als familie gemaakt hebben.

In deze periode ook omdat wij weten dat Emma niet meer lang te leven heeft is het het meest waardevol om zo veel mogelijke herinneringen samen te maken waar wij later hopelijk veel kracht uit kunnen putten."

IMG 4542
   

Cadeautjes voor IJsselland ziekenhuis
Sinterklaas heeft afgelopen dinsdag uiteraard ook een bezoek gebracht op de kinderafdeling. De cadeautjes, geschonken door Stichting DaDa en Stichting Pallieter, zorgden voor erg blije kinderen.

Dit is mogelijk gemaakt dankzij het speelgoed dat wij gekregen hebben van de activiteitencommissie van de Vogeltuinen in Capelle - Schollevaar. Er is ook speelgoed geschonken aan de kinderen van CityKids en De Groene Burcht.

   

Kinderboekenweekconcerten 2023
Op zaterdag 7 oktober heeft Musical Souvenir twee bijzondere Kinderboekenweekconcerten in het Comenius College gegeven voor onze doelgroep als ook voor de Capelse basisschooljeugd. De kinderen werden door dirigent Bram Soentjens en het orkest op een unieke, speelse manier muzikaal meegenomen in de wereld van de Efteling, de Muppets en van de tekenfilm How to train your dragon. Tussen de muziek las wethouder Rik van Woudenberg voor en vertelde Menno over zijn bijzondere rol als kinderboekenambassadeur. Na afloop van het concert was er een meet & greet en konden de kinderen een aantal instrumenten uitproberen. Alle kinderen kregen een goodie bag én een boek naar keuze mee naar huis.

   

Verwendag 2023
Op zaterdag 26 augustus was al weer de 6e editie van de Verwendag voor gezinnen met een ziek of gehandicapt kind in het Isala theater in Capelle. Onvergetelijk: het was genieten van tal van activiteiten, uiteraard een theatershow, van genoeg lekkers te eten en te drinken en niet te vergeten: Genieten van elkaar! 

verwendag
   

Diverse extra's voor CityKids
Voor 4 locaties bellenblaasmachines, een bijdrage voor de snoezelkamer van De Parel in Delft en een bijdrage voor het mobiele, interactieve projectiesysteem "omiVista" voor de kinderen van De Uitvinders in Den Haag. Verder bestond de donatie uit diverse ontwikkelingsgerichte materialen, 3 koffers met materialen voor de gezinsondersteuners om de behandeling van de kinderen bij CityKids ook aandacht thuis te geven en elke locatie krijgt een inmu, een interactief muziekkussentje dat reageert - met trillingen en geluiden / muziek - op de bewegingen van een kind. De inmu is een maatje dat kinderen helpt te ontspannen en kan er ook voor zorgen dat het kind meer in beweging komt. Er zijn verschillende varianten van de inmu met verschillende fleurige, heerlijk aanvoelbare hoezen.
Met deze extra's komen de kinderen in beweging, leren ze spelenderwijs en het zorgt voor rust en ontspanning.

2023ck
   
Rolstoeltrampoline voor Villa ExpertCare Rijswijk
Een rolstoeltrampoline was al jarenlang een grote wens. We zijn blij dat we het laatste (financiële) zetje hebben mogen geven om deze wens eindelijk te kunnen realiseren in hun mooie, grote, afgesloten (speel)tuin. Op 24 juni 2023 is de trampoline feestelijk in gebruik genomen. Alle kinderen van Villa ExpertCare, ook de kinderen in een rolstoel, kunnen nu heerlijk "springen" op de trampoline. 

Villa ExpertCare Rijswijk is een medisch kinderdagverblijf en huis waar zieke kinderen en hun ouders 'thuis' kunnen zijn. 

trampo
   

Bijdrage vakantieweken en parpoefjes voor Villa Pardoes
Ook dit jaar hebben we een aantal vakantieweken voor gezinnen met een ernstig ziek kind mogelijk gemaakt. Tijdens zo'n onvergetelijke week is een van de populaire activiteiten het beschilderen van een zgn. parpoefje. Het gezin kan een krukje geheel naar wens beschilderen en dat parpoefje gaat mee naar huis als een blijvende herinnering aan een fantastische week in de Villa. Stichting Pallieter heeft een jaar lang (van medio 2022 tot medio 2023) deze parpoefjes gesponsord en er komt een vervolg.

 

Makerij Parpoefje

2022

In 2022 hebben wij met en door u weer een aantal stille, maar vaak ook noodzakelijke wensen kunnen realiseren. En zo meer levensplezier geven aan ernstig zieke kinderen en kinderen met een beperking én hun gezin. 


 

Parpoefjes voor Villa Pardoes
Elke week kunnen 12 gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind in Villa Pardoes verblijven. Daar kunnen ze genieten van een onvergetelijke vakantieweek. Een van de populaire activiteiten is het beschilderen van een krukje, het zgn. Parpoefje. Pallieter heeft 600 Parpoefjes gesponsord, die door de gezinnen omgetoverd worden tot unieke kleurrijke krukjes. Het Parpoefje gaat mee naar huis, een blijvende herinnering aan een bijzondere vakantieweek. 

IMG 6116 klein
   

Ontwikkelingsgerichte materialen voor CityKids De Componist
Stichting Pallieter was één van de goede doelen van de Golfweek Hitland. Van de opbrengst hebben we de kinderen van CityKids De Componist bijzonder blij kunnen maken met divers ontwikkelingsgericht materiaal. Alle groepen hebben extra duurzame materialen gekregen zodat zij hier nog jaren plezier van kunnen hebben en zich uiteraard zo goed mogelijk - spelenderwijs - kunnen ontwikkelen. Van de kartonnen doos van de zitzak hebben ze - als huisje - veel plezier gehad.

Image 1 klein
   

Evenementen
We waren super blij dat we eindelijk weer een aantal leuke evenementen voor onze doelgroep (mede) konden organiseren:
Het was fantastisch om onze doelgroep weer te ontmoeten en het was genieten van al die lachende gezichtjes die we gezien hebben op de Verwendag op woensdag 21 september, het Kinderboekenweekconcert op 1 oktober en tijdens de Pallieter week in Villa Pardoes van 28 oktober tot 4 november. Heerlijk om deze gezinnen te zien genieten en zo hun energie een boost te geven om de zorg voor een zorgintensief kind vol te kunnen houden. Onze dank gaat uit naar onze sponsors, samenwerkingspartners en vrijwilligers!

naamloos 103
   
"Healing environment" bij CityKids Blessing in Zuidland
Stichting Pallieter heeft eind vorig jaar de healing environment mede mogelijk gemaakt voor de kinderen van Medisch Kindzorg Instelling CityKids Rotterdam Rijnmond. Deze locatie doet haar naam nu nog meer eer aan!
We zijn ook blij dat de opdracht verleend is aan één van onze trouwe sponsors Sizo In and Outdoor Signing.
De kinderen zijn dolblij met de 2 wanden én de lift in weiland-stijl. Blessing straalt direct bij binnenkomst kindvriendelijkheid uit. De kinderen en ook de ouders kijken hun ogen uit.
blessing
   

Speeltoestellen voor Het Jeroen Pit Huis
Na zeven jaar van intensieve voorbereiding is op 11 mei 2022 Het Jeroen Pit Huis door Koningin Máxima geopend.

Het Jeroen Pit Huis is gebouwd op het terrein van Amsterdam UMC. Een vrijstaand gebouw met 8 huiselijke familie-appartementen met direct uitzicht op groen en water. Een nieuw zorgconcept in een nieuw gebouw. De ontbrekende schakel in de zorg voor chronisch ernstig zieke kinderen tussen ziekenhuis en thuis. Een huiselijke setting waar het gezin wordt omringd door de beste zorg op medisch, verpleegkundig en psychosociaal gebied.

Stichting Pallieter heeft de speeltoestellen in de tuin mogelijk gemaakt. Wij wensen de kinderen en hun gezin veel (speel)plezier in deze prachtige tuin!

HJPH tuin4
   
Wandelplezier voor CityKids De Lichtmast
"Heel blij zijn wij met onze nieuwe aanwinst: de Turtle Kiddybus! Deze comfortabele en veilige, ruime wagen zorgt ervoor dat wij lekker op pad kunnen met de kinderen waardoor we de behandeling naar een hoger niveau kunnen tillen. Bijna elke dag wordt de wagen ‘van stal’ gehaald en gaan we op pad. Ook met heel warm weer en zelfs met regen kunnen we op pad, dankzij de zonnedakjes én de regenhoes."
Fantastisch dat we deze kinderen én medewerkers van deze CityKids locatie in Den Haag blij hebben kunnen maken met een nieuwe bolderkar. Het mooie weer kan beginnen!!
buggy JB van Pallieter

 

“In onze vakantieweek bij Villa Pardoes mochten we ook een krukje beschilderen. Dit krukje staat nog steeds bij ons in de woonkamer. Een geweldige herinnering aan een bijzondere vakantieweek.”

Al onze gezinnen mogen tijdens het verblijven in de Villa een mooi krukje beschilderen, de speciale Parpoefjes. Deze worden voor komend jaar gesponsord door @Stichting Pallieter, die zich inzet om het leven van kinderen met een beperking en ernstig of chronisch zieke kinderen te verlichten. Pallieter draagt Villa Pardoes al jaren een warm hart toe en sponsort met liefde de Parpoefjes, voor een blijvende herinnering aan een onvergetelijke week in de Villa.

De krukjes zijn gemaakt van MDF medite, een duurzaam materiaal van goede kwaliteit. Deze worden gemaakt door @De Makerij. Om onze 600 gezinnen in 2022 deze tastbare vakantieherinnering te kunnen blijven geven, zijn we op zoek naar een sponsor die de MDF medite gegrond met lakdragende folie kan leveren, óf naar een bedrijf die dit tegen een mooie prijs kan leveren.

Wil je meehelpen om één van de meest gewaardeerde activiteiten tijdens de vakantieweek bij Villa Pardoes voort te zetten? Neem dan contact op met: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Parpoefjes Social media post V1

 

Mighties doen hun intrede bij PMC

Eind januari 2022 heeft Erika Bozo - van de Braak 3 pakketten Mighties in het Prinses Máxima Centrum overhandigd. Erika is de bedenker en zelf ook ervaringsdeskundige van Mighties. Zij weet als geen ander wat deze "krachtpoppetjes" kunnen betekenen als het gezin niet fysiek samen kan zijn als gevolg van een kind dat ernstig ziek is en veel in het ziekenhuis moet zijn.

Mighties maakt de verbondenheid van mensen concreet en tastbaar. Het kan steun bieden en kracht geven op momenten of in perioden waarin er behoefte is aan het gevoel van samen zijn, terwijl dit in werkelijkheid niet mogelijk is. 

Ieder gezinslid heeft een Mighty van zichzelf. Een Mighty is een houten poppetje in alle kleuren van de regenboog. Zoals de gezinsleden samen een gezin vormen, zijn de poppetjes een weergave van het gezin. 
Op het moment dat het gezin samen is, zijn de poppetjes samen. Wanneer het gezin niet samen kan zijn, blijven de Mighties van degene die je moet missen bij jou. Hierdoor ben je door middel van het Mighties gezinnetje, toch altijd samen. En samen zijn geeft superkracht!

Vanaf nu kan Mighties ingezet worden door de psycho-sociale zorg van het Prinses Máxima Centrum. Gestart zal worden bij de kinderen (en hun gezin) die langdurig in het Máxima verblijven, veelal in isolatie zijn, bijvoorbeeld  voor een stamceltransplantatie. Dankzij onze sponsors komen ca. 50 gezinnen in aanraking met het inspirerende verhaal van Mighties en de werkwijze. Wij wensen deze gezinnen veel kracht en positiviteit!

Voor meer informatie over Mighties, zie www. mighties.nl.

20211203 143215

 

2021

In 2021 hebben wij met en door u weer een aantal stille, maar vaak ook noodzakelijke wensen kunnen realiseren. En zo meer levensplezier geven aan ernstig zieke kinderen en kinderen met een beperking én hun gezin. 


 
Cadeautjes voor de kinderen in het IJsselland Ziekenhuis
Sinterklaas vier je het liefste thuis, gezellig met je gezin. Helaas is dit niet voor elk kind mogelijk, bijvoorbeeld als je op de kinderafdeling van IJsselland ziekenhuis ligt. Gelukkig is Sinterklaas en zijn Pieten deze kinderen niet vergeten en ook Pallieter niet.
Fijn dat we hier een bijdrage aan mochten leveren: "De kinderen hebben er van genoten."
20211203 143215

 

Een operatie is en blijft spannend, voor kinderen en ouders. Wat gaat er gebeuren? Zal alles goed gaan? Stress kan een probleem zijn.

Om rust en ontspanning op het OK-complex te creëren, was het de wens van het OK complex IJsselland Ziekenhuis  om hier een animatieprojectie te installeren. Deze projectie geeft afleiding en ontspanning, niet alleen tijdens de voorbereiding op de operatie, maar ook na afloop. Bewegend beeld leidt af, maakt vrolijk en neemt spanning weg bij zowel kinderen als bij ouders.

De SensiView is een mobiele beleef-unit voor projecties op het plafond of de wand. Door middel van kamer vullende projecties met herkenbare beelden, geluiden en filmpjes worden de kinderen afgeleid, waardoor er 100% gemoedsrust en ontspanning van het te opereren kind ontstaat.

Stichting Pallieter heeft er voor gezorgd dat dit mooie apparaat voor op onze OK aangeschaft kon worden en daar zijn we enorm blij mee!

Weer een mooie vervolgstap naar een kindvriendelijke uitstraling in het IJsselland Ziekenhuis.

ijsseland sensiview

 
Het kinderconcert met aansluitend een Meet & Greet van Musical Souvenir en Ukkepuk concerten voor onze doelgroep op zaterdag 9 oktober jl. was fantastisch. Het plezier en de passie van de muzikanten van Musical Souvenir en Ukkepuk concerten sloeg al gauw over op de gezichten van de kinderen en hun gezin. Heerlijk om iedereen te zien genieten!  P2440858

 
Van 16 tot 23 juli waren 11 gezinnen tijdens de Pallieter week te gast in Villa Pardoes. Zomervakantie, mooi weer, heerlijk genieten van de vele activiteiten en de uitstapjes o.a. naar de buren, de Efteling. Een onvergetelijke, unieke vakantiebeleving. Even alles vergeten en samen mooie herinneringen maken, daar gaat Villa Pardoes voor en Pallieter uiteraard ook. Tijdens deze week werd ook de shelter met boomzitjes in de belevingstuin officieel in gebruik genomen, gesponsord door Pallieter. IMG 1146 opening shelter FB

 

De kinderen van CityKids Het Droomhuis in Rotterdam - Prins Alexander kunnen heerlijk buiten spelen, o.a. met het educatieve speelpaneel.

IMG 5267

 
Dankzij Stichting Magic Care konden we onze doelgroep verrassen met online goochel workshops. De goochelaars van Magic Care kwamen zo in de huiskamer van de gezinnen en gaven hen een goochelvoorstelling en daarna leerden ze de kinderen goochelen. Hiervoor hadden de kinderen een goocheldoosje per post ontvangen. Wat een magie!! Schermafbeelding 2021 04 30 om 16.55.42

 
De kinderen van CityKids zijn met Pasen verwend o.a. door een sponsor van Pallieter, Bakkerij Klootwijk. Wij hebben op alle CityKids locaties heerlijke muffins voor de kinderen mogen uitdelen.  Pasen

2020

In 2020 hebben wij met en door u weer een aantal stille, maar vaak ook noodzakelijke wensen kunnen realiseren. En zo meer levensplezier geven aan ernstig zieke kinderen en kinderen met een beperking én hun gezin. 


 

Villa Pardoes heeft een eigen sprookje over het ontstaan van de Villa, geschreven door Paul van Loon (kinderboekenschrijver) en Olaf Vugts (conceptleider Efteling). Daarnaast heeft ieder Themahuisje een eigen verhaal gekregen, passend bij het thema van dát huisje. Deze verhalen wil Villa Pardoes zowel binnen als buiten de Villa graag tot leven wekken.

Pallieter heeft de unieke magische Stolpen in ieder huisje gesponsord, die de verhaaltjes tot laten komen. Deze Stolpen lijken op het eerste ogen enkel een spiegel te bevatten, maar iedere avond rond het avondeten, lichten deze Stolpen op magische wijze ‘op’. Onder begeleiding van een deuntje wordt plotseling achter de spiegel een tafereeltje zichtbaar dat samenhangt met het betreffende verhaal. Van een prachtige prinsessenjurk tot een raketlanding op de maan, alles verschijnt op magische wijze. Door middel van een Stolpentour, die onderdeel uit gaat maken van het weekprogramma, kunnen de kinderen kennis maken met alle verhalen en Stolpen die te ontdekken zijn in de Villa. Een prachtige stap in het vertellen van het verhaal van de Villa en het toevoegen van beleving en een stukje magie in de vakantiebeleving van de Villa-gasten.

Stolp Barbie

2019

In 2019 hebben wij met en door u weer een aantal stille, maar vaak ook noodzakelijke wensen kunnen realiseren. En zo meer levensplezier geven aan ernstig zieke kinderen en kinderen met een beperking én hun gezin. 


 
Samen met Bungelland hebben we op maandag 18 november een super Sinterklaasfeest beleefd. Bungelland was die dag speciaal open voor onze doelgroep. Sinterklaas had diverse bezoeken gepland van 9 - 20 uur. In de tussentijd konden de gezinnen met een ernstig, ongeneeslijk dan wel chronisch ziek kind of kind met een beperking genieten van het speelparadijs. Daarnaast wordt er geschminkt, glittertattoo's gezet, gelachen met Clown Kiekeboe en met Bungel of gebokst tijdens de boksclinic. Er werden ook nog portretten geschilderd en tekeningen naar wens gemaakt. Zelfs de brandweer was aanwezig met brandweerauto die van binnen en van buiten kon worden bewonderd. In totaal hebben bijna 200 kinderen met hun gezin of met begeleiding vanuit een (zorg)organisatie een onvergetelijk Sinterklaasfeest kunnen vieren!  Joris Kerssies
P2430959

 

Stichting Pallieter heeft een financiële bijdrage geleverd aan de Villa Pardoes App. Een vakantieweek in de Villa duurt helaas maar een week Om deze vakantiebeleving van de gasten te verrijken, zorgt de app ervoor dat hun reis eerder kan beginnen en langer kan duren. Gezinnen hebben de mogelijkheid, via de Villa App, om de Villa vóór hun bezoek al te ontdekken en elkaar te ontmoeten. Klik hier voor een filmpje over de Villa Pardoes App

https://www.youtube.com/watch?v=H7uObkfDSpI

logo primair

 

Blij met donatie van 80-jarige Capellenaar en statiegeldactie AH de Terp
Van deze beide donaties heeft Stichting Pallieter de kinderen van De Groene Burcht (voorheen Pallieterburght) en van Medisch Kindzorg Instelling MKDV CityKids, locatie Capelle-Rivium kunnen verrassen met divers speelmateriaal, ter ondersteuning van hun ontwikkeling en uiteraard voor hun plezier. Het mooiste is deze kinderen gewoon kind te laten zijn en te zien stralen als ze aan het spelen zijn. Zo gewoon voor een kind maar helaas niet voor alle kinderen.

Van beide organisaties hebben we leuke reacties en foto's ontvangen:

"Wat een geweldige kado’s! De kinderen kunnen niet wachten om ermee te spelen en staan erbij te springen.
Hartstikke bedankt voor de gift, namens de kinderen van De Groene Burcht."

"Wij, van Iejoor en Tijgertje (van CityKids Capelle), hebben met de vloeistoftegels en opstapjes gespeeld. Het was een groot succes."

"Ik had een parcours neer gelegd en de kinderen gingen vanzelf achter elkaar aan. Het was leuk samenspel maar sommigen wilden ook alleen op de vloeistoftegels zitten. Zeker toen de kinderen in de gaten kregen dat ze zelf door te drukken op de tegels de vloeistof konden verplaatsen. Wij zijn super blij met deze cadeau's. Dank je wel."

2019 11 25 donatie en statiegeld

thumbnail IMG 20191115 113133


 

De Verwendag is weer terug! Zaterdag 31 augustus hebben gezinnen met een ernstig, ongeneeslijk of chronisch ziek of gehandicapt kind de dag van hun leven beleefd in het Isala theater en op het Stadsplein in Capelle aan den IJssel tijdens de Capelse Familie Verwendag. Het was die dag genieten van tal van activiteiten, lekkernijen én natuurlijk een theatervoorstelling: Cowboy Billie Boem. Een dagje gewoon kind zijn, zorgeloos en lekker genieten met het hele gezin. Stichting Pallieter heeft zich, samen met een grote groep vrijwilligers - ingezet om deze dag onvergetelijk te maken. De officiële opening werd verricht door burgemeester Peter Oskam. Ook hij genoot van alle blije gezichtjes en de vele leuke activiteiten. Hij beloofde dat de gemeente Capelle aan den IJssel ook volgend jaar weer een Capelse Familie Verwendag zal ondersteunen. Het deelnemen aan deze Verwendag is voor de gezinnen geheel gratis. Dit is mogelijk gemaakt door de steun van sponsors, klein en groot, in geld en in natura. En niet te vergeten: de vele vrijwilligers die zich met volle overgave hebben ingezet om de gezinnen een fantastische dag te bezorgen. "De glimlach op de gezichten van de kinderen, daar doen we het voor!”

2019 Verwendag1

2019 Verwendag2


 

Villa Joep Families dag uit – moederdag, mei 2019

Al een aantal jaren had stichting Villa Joep de wens om de door neuroblastoom kinderkanker getroffen gezinnen een dagje uit aan te bieden. Maar omdat Villa Joep 100% van haar donaties besteed aan onderzoek naar neuroblastoom was dit nooit mogelijk. Tot de prachtige gift van Stichting Pallieter 😊

Op 11 mei was het zover. Rond 12 uur verzamelden zo’n 40 gezinnen bij Madurodam om daar verwelkomt te worden met een heerlijke lunch. De kids vonden elkaar gelijk en speelden er lustig op los. En de ouders vonden het fijn om elkaar te ontmoeten.

Nadat de magen gevuld waren trokken de families erop uit Madurodam in. Het is een prachtig park voor gezinnen met kinderen.

Rond 4 uur werd de dag afgesloten met een gezellige borrel en de gezinnen gingen weg met een leuke goodiebag.

Het weer zat enorm mee, de zon scheen. Er waren gezinnen waarvan hun kind schoon was van de neuroblastoom, waarvan het kind in behandeling was en waarvan het kind was overleden. Zo werd een voor sommige gezinnen moeilijke moederdag met lotgenoten doorgebracht. Wij kijken terug op een hele bijzondere dag.

Wij zijn Stichting Pallieter zeer dankbaar voor deze onvergetelijke dag!

20190620 villapardoes uitje

 
Op Goede Vrijdag, is de Pallieter vakantieweek in Villa Pardoes gestart. We zijn trots dat we door onze fijne samenwerking met Villa Pardoes een "eigen" Pallieter week hebben waarin we gezinnen met een ernstig ziek kind uit de Rotterdam e.o. kunnen uitnodigen. Een onvergetelijke vakantieweek mogelijk gemaakt door sponsors zoals Pallieter én door de vele vrijwilligers van Villa Pardoes. 
De Pallieter week viel in de meivakantie en de gezinnen hebben een fantastische week beleefd met mooi weer, met veel activiteiten en bezoek van o.a. Pardoes en de Paashaas. Elke dag konden de gezinnen heerlijk naar de Efteling of naar Beekse Bergen of Toverland of meedoen aan de activiteiten in of dichtbij de Villa. Dus volop genieten en echt even alles vergeten!
2019 Villa Pardoes week1

2019 Villa Pardoes week2

 

Op 7 maart 2019 werd tijdens de officiële opening van de nieuwe locatie Barendrecht van Medisch Kindzorg Instelling CityKids ook de prachtige snoezelkamer officieel in gebruik genomen. Deze is geheel gedoneerd door (de sponsors van) Stichting Pallieter en CityKids is hier enorm dankbaar voor: "Voor de kinderen is het echt een plek om weg te doezelen maar ook om juist uitgedaagd te worden en plezier te hebben en wezenlijk contact te maken."

IMG 8828

 

Net voor de (her)opening van de 24uurs zorg in Pallieterburght (op 1 februari) is bijna al het ontwikkelingsgericht materiaal binnen. Super dat ook deze kinderen heerlijk kunnen spelen, binnen en in de tuin. Dit zal vast weer een hoop blije gezichtjes opleveren.

2019 donatie feestavond1

2019 donatie feestavond2


 
Op 25 augustus 2018, op de avond die in het teken stond van Rein, kreeg het IJsselland Ziekenhuis van Phyllis een mooie cheque uitgereikt.

Voor een deel van dit bedrag hebben wij een mooie, zeer speciale kinderstoel aan kunnen schaffen.

Deze aangepaste kinderstoel biedt extra ondersteuning waardoor een kind langer en zelfstandig kan zitten. In het kader van behandeling van kinderen met voedingsproblemen is het van groot belang dat een kind goed zit.

Wij willen de stichting Pallieter hartelijk danken voor de mogelijkheid tot aanschaf van deze kostbare kinderstoel.

Namens alle medewerkers van de kinderafdeling.

kinderstoelYSL

2018

In 2018 hebben we veel projecten gesponsord, de nadrukkelijke wens van onze oprichter Rein Lander. De toezeggingen zijn gedaan tijdens de Pallieter feestavond op 25 augustus jl., oorspronkelijk het afscheidsfeest van Rein. Helaas heeft hij dit feest zelf niet meer meegemaakt.

De volgende toezeggingen zijn in 2018 gerealiseerd:

We hebben een donatie overgemaakt aan Villa Pardoes, een sprookjesachtig vakantieverblijf in Kaatsheuvel. Tijdens de "Pallieter"weken in juni hebben 14 gezinnen met een ernstig ziek kind kunnen genieten van een onvergetelijke vakantieweek.

Samen met een sponsor van Pallieter hebben we een bijdrage geleverd voor de realisatie van de belevenistuin van OpenDoor in Loon op Zand, een kleinschalige woonvoorziening voor kinderen en (jong-)volwassenen met een lichte tot ernstige verstandelijke of meervoudige beperking. Naast wonen en logeren biedt OpenDoor ook dagbesteding en dagopvang. 

De kinderen van Medische Kindzorg Instelling CityKids in Den Haag zijn verblijd met een speeltoestel in de tuin. En de kinderen van de 2 locaties in Rotterdam hebben extra ontwikkelingsgericht materiaal gekregen.

Kinderhospice ZonnaCare in Den Dolder heeft hun belevenistuin kunnen uitbreiden met muziek en een camerasysteem. ZonnaCare biedt zorgintensieve kinderen een leuk en ontspannen verblijf.

Aan het verpleegkundig kinderzorghuis in Pallieterburght in Capelle aan den IJssel dat in februari 2019 open gaat, is snoezelmateriaal en een Playstation met VR pakket geschonken.

En met de volgende toezeggingen kunnen we nog meer ernstige zieke kinderen en kinderen met een beperking blij maken, dankzij jullie steun:
Een snoezelkamer voor CityKids Barendrecht en extra ontwikkelingsgericht materiaal voor CityKids Rotterdam, ontwikkelingsgericht materiaal voor Pallieterburght, een Sensory Reality Pod cabine voor het Prinses Máxima Centrum, een dagje uit voor Villa Joep, extra aankleding (attributen) voor de vakantiehuisjes van Villa Pardoes, een eetstoel en een breedbeeldscherm voor de kinderafdeling van het IJsselland Ziekenhuis. Daarnaast is er ook een extra toezegging gedaan aan de het nog te realiseren kinderzorgcentrum in de voormalige Heilige Familiekerk in Rotterdam Noord, voor de  kindvriendelijke inrichting van het kinderzorghuis en als klap op de vuurpijl, is er ook een toezegging gedaan aan de realisatie van het Rein Lander huis in Spijkenisse en wel voor de kindvriendelijke inrichting.

2018 10 20 1e speeltoestel in Belevenistuin

IMG 1165 Noor in de Villa

speeltoestel Den Haag

UOVL4741

Kinderen van CityKids blij met tablets
Tijdens ons paasuitje zijn we enorm verrast met een prachtige donatie: Stichting Pallieter heeft 4 tablets aan CityKids gedoneerd. We zijn hier super blij mee. Dit was een grote wens van zowel het Verpleegkundig Kinderdagverblijf als het Kinderdagcentrum.
De tablets worden graag ingezet tijdens de behandeling. Ze zullen worden gebruikt voor het stimuleren van de verschillende ontwikkelingsgebieden. De fijne motoriek wordt bevorderd door het gebruik van een touchscreen. De movements games stimuleren de grove motoriek. En er zijn apps (gecreëerd door logopedisten) die de taal- en spraakontwikkeling stimuleren. De cognitieve ontwikkeling wordt gestimuleerd door educatieve spellen / apps.
De tablet kan ook ingezet worden als beloning, bijvoorbeeld tijdens zindelijkheidstraining, aan tafel blijven zitten, samenspel, enz. Materiële beloningen zijn soms effectiever gebleken dan sociale beloning bij kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum. Ook voor kinderen met gedragsproblemen is het een effectieve beloning om gewenst gedrag te bevorderen. Bij gewenst gedrag wordt de tablet ingezet als beloning.
Voor kinderen met een visuele beperking is de tablet een uitkomst door het vergroten van het beeld, voice-overs, verschillende kleurinstellingen en spraakinvoer.
De tablet is kindvriendelijk in gebruik, zeker voor de doelgroep van CityKids, doordat het licht is en een rubberen hoes heeft die voor grip zorgt. Voor de kinderen met een lichamelijke beperking is de tablet een uitkomst, doordat de tablet niet vast staat en in verschillende hoeken vastgehouden kan worden. Het voordeel van deze tablets is dat ze speciaal voor kinderen zijn. Ze hebben een oudergedeelte met toegang via een wachtwoord. Daar kunnen tijdlimieten worden ingesteld zodat de tablet zichzelf uitschakelt na of op een bepaalde tijd, er zijn verschillende kindprofielen en het heeft een mooie stevige bumper, dus we verwachten er heel lang gebruik van te kunnen maken!
Namens alle kinderen, (ortho)pedagogen en kinderverpleegkundigen, Stichting Pallieter heel erg bedankt!

foto02

2017

Snoezelkamer en Kerstdorp voor CityKids Den Haag
Net voor Kerst vond de officiële opening plaats van de prachtige snoezelruimte van CityKids Den Haag en wel door niemand minder dan de Kerstman zelf, samen met één van de kinderen. Zij kunnen nu heerlijk ontspannen in deze ruimte, eventueel samen met hun gezin. Door voorwerpen, beelden, kleuren, geuren en geluiden in deze ruimte worden hun zintuigen aangenaam geprikkeld. Pallieter is blij dat wij - dankzij onze sponsors - een bijdrage hebben kunnen leveren aan meer kwaliteit van leven voor deze kinderen. En net als in de vestiging in Rotterdam hebben ze ook in Den Haag volop kunnen genieten van het kerstdorp.

2017 12 21 PHOTO 00000074

IMG 0759 kerstdorp 070

Pallieter heeft aan Medisch Kindzorg Instelling CityKids in het centrum van Rotterdam een kerstdorp geschonken. Met dank aan twee vrijwilligers van Villa Pardoes die het dorp hebben opgebouwd. De kinderen kijken hun ogen uit! 

IMG 0733
Ook dit jaar maken we een donatie over aan Villa Pardoes als bijdrage voor een vakantieweek van een aantal gezinnen uit de regio Rotterdam. Villa Pardoes biedt écht een onvergetelijke gratis vakantie. Voor gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind van 4 tot en met 12 jaar. Voor kinderen die dolgraag een tijdje aan iets anders willen denken dan hun ziekte. Voor broertjes, zusjes, ouders, opa’s en oma’s die dromen van een onbezorgde week samen. Even alles vergeten. logo villapardoes

Samen met een familie uit Capelle aan den IJssel heeft Pallieter een donatie gedaan voor een schoolproject in het arme gedeelte van Brazilië, in de buurt van Recife. Hier krijgen zieke kinderen en kinderen met een beperking gezamenlijk onderwijs met hun gezonde leeftijdsgenootjes. Zo hebben de kinderen meer kans op een betere toekomst. De school wordt op 10 november 2017 feestelijk geopend en opent in het nieuwe schooljaar (februari 2018) haar deuren voor de eerste scholieren.

20171104brazilie

Pallieter helpt mee aan de realisatie van een grote wens van Stichting Open Door: een belevenistuin voor hun kinderen en jongeren die er logeren, de dag besteden en wonen. Klik hier voor een impressie van de belevenistuin.

OpenDoor is een thuis voor kinderen en jongeren met een verstandelijke, vaak meervoudige beperking. OpenDoor biedt 24/7 zorg en begeleiding daar deze doelgroep niet zonder deze hulp kan functioneren. Het huis met dagbestedingsverblijf ligt in het buitengebied van Loon op Zand, een gemoedelijk dorp in Brabant. Bij OpenDoor woon, werk, speel en logeer je midden in de natuur! 

 
De Heilige Familiekerk was op 22 september 2017 omgetoverd voor een dag vol sportieve activiteiten voor de kinderen van de reguliere basisschool Imelda, van de Christelijke Speciaal Basisonderwijs Bergkristal en van de Medische Kindzorg Instelling CityKids. De kinderen trokken die dag gezamenlijk op, ziek en gezond, met en zonder beperking. Pallieter heeft aan deze dag een steentje bij kunnen dragen, samen met een aantal sponsors, de 2 scholen & CityKids, Stichting Kruimeltje, Stichting Present, de vele vrijwilligers en de ouders. Een mooi dag van plezier en saamhorigheid! IMG 8198 overzicht
   

De kinderafdeling van het IJsselland Ziekenhuis heeft twee prachtige relax fauteuils gekregen van Stichting Pallieter. Deze elektrische relax fauteuils worden gebruikt door ouders, die hierin heerlijk met hun pasgeboren kindje kunnen buidelen.

Buidelen is in de eerste levensfase  erg belangrijk voor de relatie tussen ouder en kind.

Als een kindje in de couveuse ligt, is lichamelijk contact niet altijd zo vanzelfsprekend. Even knuffelen is er dan niet bij. De enige manier om te kunnen knuffelen is ‘buidelen’. 

Bij het buidelen ligt de ouder met ontbloot bovenlichaam langere tijd in een comfortabele ligstoel met het kindje op de borst, dekens eroverheen voor de warmte. Dit is zowel voor ouders als voor het kindje een fijne ervaring. Deze stoelen hebben daarom een grote toegevoegde waarde voor ouder en kind.

20170922 Relaxstoel C3 2737k

2016

Net als de afgelopen jaren steunen wij 2x per jaar Villa Pardoes om het mogelijk te maken dat gezinnen uit de regio Rotterdam daar een geweldige tijd kunnen hebben. Villa Pardoes biedt écht een onvergetelijke gratis vakantie. Voor gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind van 4 tot en met 12 jaar. Voor kinderen die dolgraag een tijdje aan iets anders willen denken dan hun ziekte. Voor broertjes, zusjes, ouders, opa’s en oma’s die dromen van een onbezorgde week samen. Even alles vergeten. villapardoes
Daarnaast heeft Pallieter aan het einde van het jaar de Villa en hun gasten verblijd met allerlei benodigdheden voor een gezellig Sinterklaasfeest en Kerstfeest en met nog een aantal andere hoognodige zaken zoals ledikantjes en een kinderstoel.  
   
De Capelse Verwendagen voor gezinnen met een ernstig ziek of gehandicapt kind zijn dit jaar al weer voor de 3e keer georganiseerd en hebben plaats gevonden op de laatste vrijdag en zaterdag van de zomervakantie. Ook dit jaar was het weer een groot succes: Tijdens de 2 dagen hebben zo'n 150 kinderen de dag van hun leven gehad. In totaal hebben we circa 300 mensen op bezoek gehad in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel. Het hele gezin kon genieten van allerlei activiteiten. De officiële opening werd gedaan door burgemeester Peter Oskam, samen met één van de kinderen. Nieuw dit jaar was de mobiele kinderboerderij, een muziek workshop en allerlei leuke figuren maken van pomponnen. En uiteraard was er een show in het theater, speciaal voor de kinderen, "Anders met Sander". Dit familiefestijn is mogelijk gemaakt met de hulp van onze vrijwilligers, sponsors en artiesten. Iedereen heel hartelijk bedankt! Het is een genot om zoveel lachende gezichten te zien! capelseverwendagen
   
In Lunchroom Leuk! in Krimpen aan den IJssel hebben we een gezellige bijeenkomst gesponsord voor de vrijwilligers van Pallieterburght. Uiteraard onder het genot van een drankje en een heerlijk Chinees Indisch buffet. Zonder deze vrijwilligers Pallieterburght niet draaien. vrijwilligers
Aan OpenDoor in Loon op Zand en Villa Pardoes heeft Pallieter, in samenwerking met Stichting Knights Templar Motorcyclist Charity Organization (KTMCO), 2 hobbelmotoren geschonken. Zij hebben een mooie plek gekregen in de tuin van beide organisaties. Wij hopen dat de kinderen net zoveel plezier hebben op de hobbelmotoren als de mannen en vrouwen van KTMCO op hun motor. hobbelmotoren

De spingmat van de trampoline van Pallieterburght is vervangen door een gloednieuwe, zodat de kinderen van Pallieterburght weer naar hartelust kunnen springen samen met hun broertjes en zusjes.

IMG 0171 1.JPG tramp net
CityKids, een verpleegkundig kinderdagverblijf en een kinderdagcentrum in het centrum van Rotterdam, heeft in juni haar buitenspeelplaats feestelijk geopend. De kinderen kunnen vanaf nu op de buitenspeelplaats gebruik maken van handicap specifieke speeltoestellen, te midden van veel groen. Pallieter heeft aan de realisatie van de buitenspeelplaats een forse bijdrage geleverd. Daarnaast heeft Pallieter een tweedehands rolstoelbus gesponsord om de kinderen van en naar huis te vervoeren.
Dankzij onze sponsor MediaMarkt kunnen de kinderen van CityKids, Pallieterburght en Villa Pardoes zich heerlijk uitleven op de loopfietsjes, stepjes en ander speelmateriaal.
IMG 3944
Ook kinderen met een fysieke, verstandelijke en/of zintuiglijke beperking kunnen spelen in de geheel vernieuwde speeltuin Taka-Tuka Land in Rotterdam - Zevenkamp. Stichting Pallieter heeft de recreatieruimte "Villa Kakelbont" opgeleukt, geheel in de stijl van Pippi Langkous. Wij hopen dat de kinderen er met veel plezier zullen verblijven en er regelmatig terugkomen. villakakelbont

In speeltuin Taka Tukaland in Rotterdam-Zevenkamp kunnen kinderen met en zonder een beperking samen spelen. Mevrouw Swager heeft aan Pallieter heel veel Lego en Knex geschonken, 20 jaar lang gespaard door haar zoon. Zijn speelgoed heeft in Taka Tukaland een zeer welkome 2e bestemming gevonden.

 

Van Eastman Chemical heeft Pallieter diverse huishoudelijke apparatuur gekregen die een 2e bestemming hebben gekregen bij 2 Syrische gezinnen in Krimpen aan den IJssel.

 

Van de opbrengst van het Passieconcert, dat elk jaar georganiseerd wordt door de gemeente Capelle aan den IJssel en de Van Cappellen Stichting, is een extra logeerbed aangeschaft voor familieleden van kinderen die verblijven op de High Care-afdeling binnen Pallieterburght.

 

Stichting OpenDoor is ongelofelijk blij met de steun van Stichting Pallieter die ons in staat stelde eindelijk vervoer te regelen voor onze kinderen onder eigen beheer. Deze Mercedes Sprinter is voorzien van een automatische lift en 4 opklapbare stoelen zodat we met maximaal 9 kinderen op stap kunnen. Samen boodschappen doen, een terrasje pakken of naar de Efteling, nu kan het allemaal. Namens alle OpenDoor kinderen en betrokkenen danken wij Stichting Pallieter van harte voor dit fantastische cadeau!

IMG 4815

OpenDoor bus met Pallieter sticker

2015

Villa Pardoes is na Sinterklaas helemaal omgetoverd in de kerstsfeer. Pallieter heeft hieraan ook een bijdrage geleverd. Het kerstdorp dat we 2 jaar geleden geschonken hebben is weer opgebouwd en we hebben voor de 6 nieuwe bloemenhuisjes een kerstboom gekocht. Ook de kerstman zal zich in de Villa prima thuis voelen!

IMG 7438IMG 7429

In de decembermaand wordt ook aan Pallieter gedacht: Een relatie van Pallieter heeft alle vrijwilligers van Pallieterburght en een aantal van Pallieter een kerstpakket geschonken. Door deze actie waren de vrijwilligers zeer aangenaam verrast.

 

In het geheel vernieuwde Villa Pardoes waar gezinnen met een ernstig ziek kind een onvergetelijke vakantieweek kunnen doorbrengen, heeft Pallieter de snoezelruimte en een deel van het bubbelparadijs gesponsord.

Daarnaast doneren wij 2x per jaar een bedrag aan Villa Pardoes om het mogelijk te maken dat gezinnen uit de regio Rotterdam daar een geweldige tijd kunnen hebben. En ze kunnen ook genieten van onder andere de Efteling, Toverland en de Beekse Bergen.

IMG 1168 snoezelruimteIMG 1200 bubbelparadijs
Gezellige bijeenkomst voor de vrijwilligers van Pallieterburght. Klik hier voor een verslag van deze bijeenkomst  
Mindfulness / mediteren als ondersteuning voor de ouders in Villa Pardoes
 
Pallieter knuffels voor de kinderen van Open Door in Loon op Zand opendoor
Klik op de collage om te vergroten Fotocollage Pallieter

Een nieuw veiligheidsnet voor de trampoline van Pallieterburght, waardoor deze nu weer veel gebruikt kan worden door de kinderen van Pallieterburght en hun broertjes en zusjes.

In de tuin van Pallieterburght staat een trampoline die indertijd gesponsord is. Na een aantal jaren was het veiligheidsnet helemaal vergaan. Een trampoline zonder veiligheidsnet is niet verantwoord. Na overleg met de Stichting hebben wij een veiligheidsnet mogen aanschaffen en daarvoor zijn wij hen zeer dankbaar. Nu kunnen de kinderen weer veilig springen op de trampoline.

veriligheidsnet

Een afdekking voor het therapeutische bad van Open Door in Loon op Zand, die op 29 mei jl. haar officiële opening heeft gevierd.

 

Pallieter heeft de kinderen van Pallieterburght verrast met een gigantisch paasei, gemaakt door Puur Creatie, hét adres voor handgemaakt chocolade & ijs op winkelcentrum de Koperwiek in Capelle aan den IJssel. Ook aan kinderen die geen chocolade mogen eten, is gedacht: voor hen is er speelgoed. Voor Pasen kunnen de kinderen, de ouders en het personeel heerlijk genieten van de lekkernij. .

2014

Een nieuw veiligheidsnet voor de trampoline van Pallieterburght, waardoor deze nu weer veel gebruikt kan worden door de kinderen van Pallieterburght en hun broertjes en zusjes.

 

Een afdekking voor het therapeutische bad van Open Door in Loon op Zand, die op 29 mei jl. haar officiële opening heeft gevierd.

 

De toepasselijke tekst "Ieder kind is een kind!" is nu ook fysiek aanwezig in het nieuwe kinderhospice Binnenveld in Barneveld. De verlichte tekst heeft een prominente plaats gekregen in de hal en is mede mogelijk gemaakt door Sizo in and outdoor signing.

foto verlichte tekst in hal

Op 29 en 30 augustus om 11.30 uur gingen de deuren van het Isalatheater in Capelle a/d IJssel open voor de DaDa Pallieter Circusdagen. Op beide dagen hebben zieke en/of gehandicapte kinderen samen met hun ouders, broertjes en zusjes genoten van allerlei activiteiten.

20140830 Pallieter Isala Circus 121

Schermen voor de Openluchtschool Rotterdam, die dienen om de kinderen die 's middags een uurtje slapen af te scheiden van de kinderen die op bed willen lezen. De verrijdbare schermen zijn speciaal gemaakt met een zitje met opbergvakken en voorzien van het logo van de Openluchtschool. En na de nieuwe bedden met heel veel enthousiasme ontvangen door de leerlingen en de leraren.

schermen

Samen met Stichting DaDa heeft Pallieter 50 vouwbedden geschonken aan de Openluchtschool Rotterdam. Hierop kunnen de leerlingen van deze basisschool elke middag een uurtje rusten.

beddenopenluchtschool

Stichting Pallieter is mede sponsor van een therapeutisch zwembad voor Stichting OpenDoor, een huis voor wonen - logeren en dagopvang van meervoudig gehandicapte kinderen in Loon op Zand.

Klik hier voor foto's.

Pallieter gaat 2 boxen in het Sophia Kinderziekenhuis opfleuren. Deze 2 kamers worden gebruikt voor kinderen met weinig weerstand. Ze worden aangekleed in de huiselijke stijl van Pallieterburght. We hopen dat de zieke kinderen sneller opknappen in een vrolijk aangeklede omgeving! Het eerste kamertje is in augustus vernieuwd, het tweede kamertje zal binnenkort volgen.

foto 1

Vrijdag 11 juli jl. was het uitje voor de schoolverlaters van de Openluchtschool Rotterdam. De leerlingen die de basisschool gaan verlaten kregen een onvergetelijke dag aangeboden, mede mogelijk gemaakt door Pallieter. De dag startte met een bezoekje aan een restaurant in Golbach met een speeltuin. Daarna hebben ze gevlogen in een klein vliegtuigje vanaf vliegveld Twente en hebben ze gezwommen in Aquadrome in Enschede. De leerlingen boden de school ook nog een kado aan als blijvende herinnering. Aansluitend was er op dinsdag 15 juli nog een barbecue en acteerden ze als echte musicalsterren in "De wonderlijke machine van Professor Knap".

openluchtschool01openluchtschool02openluchtschool03

Houten speelgoed voor de kinderen van Villa Pardoes, mede mogelijk gemaakt door Han en Loes Rook uit Nieuwerkerk aan den IJssel

 

Pallieter heeft - samen met een aantal anderen - de schoolreis van de Openluchtschool Rotterdam mogelijk gemaakt. De Openluchtschool Rotterdam biedt basisonderwijs op maat aan kinderen met chronische aandoeningen. De driedaagse schoolreis naar Bergen aan Zee was van 26 tot en met 28 mei. De kinderen hebben genoten van de schoolreis. Voor verhalen en de foto's: klik hier.

IMG 2601

De CD van Natalie Merfort, zangeres en songwriter. Twee keer per jaar verzorgt zij de muziek tijdens de herdenkingsdienst in het Sophia Kinderziekenhuis voor ouders en familieleden die een kind verloren hebben. In het najaar zal de muziek dus ook op cd te beluisteren zijn.
Lees meer over Natalie en haar hartewens in het artikel dat op 4 juni jl. in het AD Rotterdams Dagblad te lezen was: klik hier.

 

Pallieter was hoofdsponsor van het symposium "Recht op leven geeft recht op zorg" van 24 april jl. over de verschillende vormen van intensieve kindzorg buiten het ziekenhuis. Organisatie was in handen van Stichting Pal en VGVK.

Bekijk hier het videoverslag.

 

Duofiets voor Kleinschalig Wonen Ruysdaelstraat Rozenburg, mede mogelijk gemaakt door Stichting Physico.

Dankzij Stichting Pallieter zijn de bewoners van Careyn Kleinschalig Wonen aan de Ruysdaelstraat in Rozenburg, op 30 april j.l.verblijd met een duofiets. 
Een geweldig cadeau waar we heel blij mee zijn! 
Voor deze groep bewoners is het, door de beperkingen die dementie met zich mee brengt, onmogelijk om zelfstandig te fietsen. Maar de beweging en het buiten zijn, zijn heel belangrijk en verbeteren het functioneren van de mensen. Bovendien is het gezellig om samen met iemand van de familie, een medewerker of vrijwilliger iets te gaan ondernemen. 
Mw. Aartsen met bloemen, op de fiets met Ineke. Achter staan Esther en Cindy, alledrie woonzorgbegeleiders. De fiets werd gebracht door Jan-Willem van Van Leeuwen Tweewielers.

Wilt u vrijwilliger worden om er samen met een bewoner op de duofiets op uit te gaan? Meld u zich dan aan bij Joke v.d. Werf. Op dinsdag, woensdag en donderdagmiddag is zij van 13u-16u in Careyn “Het Anker” (Laan v.Nieuw Blankenburg 13). Of u stuurt een mail om een afspraak te maken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Graag willen we Stichting Pallieter en iedereen die in Blankenburg of via de statiegeldactie van Albert Heijn en Plus heeft gedoneerd, heel hartelijk bedanken!

Namens bewoners, familie en medewerkers,
Ellen Meijboom, locatiemanager Wonen met Zorg, Rozenburg

duofiets
Samenwerking met Villa Pardoes

Op 1 mei jl. waren wij te gast bij Villa Pardoes in Kaatsheuvel, samen met diverse partner organisaties. Tijdens deze bijeenkomst is de samenwerking met Villa Pardoes officieel bekrachtigd. Het komende jaar gaat Stichting Pallieter Villa Pardoes helpen met het realiseren van haar missie en visie. Stichting Pallieter wil zich bij deze samenwerking specifiek richten op de regio Rotterdam waarbij wij gezinnen uit onze regio zullen aanmelden voor een onvergetelijke vakantieweek bij Villa Pardoes. Daarnaast zullen wij Villa Pardoes door middel van een jaarlijkse donatie ook financieel steunen.

20140501 foto samenwerking Villa Pardoes
Gezellige avond voor de vrijwilligers van Pallieterburght.
Pallieter bedankt
Alle vrijwilligers waren uitgenodigd voor een gezellige bijeenkomst. De opkomst was groot, 50%.. De locatie was “Leuk”. Ieder was verrast over de gezelligheid en de intimiteit die er heerste. De avond werd muzikaal omlijst door Natalie Merfort. 
Het gehele nieuwe  bestuur van de Stichting Pallieter was vertegenwoordigd en zij waren bijzonder positief over hetgeen de vrijwilligers allemaal doen voor de kinderen.Alle vrijwilligers die er waren hebben laten blijken dat zij dit zeer op prijsstellen en het ook heel leuk vinden om eens met elkaar te praten. De avond was een succes. Bedankt Pallieter dat jullie dit mogelijk hebben gemaakt.
20140408pallieteravond
Drie vouwbedden voor ouders die willen overnachten bij hun kind in Pallieterburght
Lekker slapen bij je kindje op de kamer
De ouders van de kindjes die op Pallieterburght verblijven kunnen bij hun kindjes op de kamer slapen.
De schenking van de Stichting Pallieter heeft het mogelijk gemaakt dat de kwaliteit van de bedden is verbeterd. Er zijn drie nieuwe opklapbedden tot onze beschikking gekomen.
vouwbedden 

 

 

2013

Kerstdorpen o.a. bij Villa Pardoes kerstdorpenkerstdorpen2
Sinterklaasfeest voor de kinderen van Pallieterburght, in samenwerking met JCI Rotterdam-Haven
Afgelopen december heeft Sinterklaas met Zwarte Piet een bezoek gebracht aan Pallieterburght. De kinderen waren erg enthousiast, sommige afwachtend maar uiteindelijk was het heel leuk. De kinderen, hoe klein dan ook, kregen allemaal kadootjes. Wij willen de Stichting Pallieter en de Sint en Piet heel hartelijk danken voor hun bezoek.
 
Op de begane grond waren ook alle kinderen verzameld en zij zongen uit volle borst. ook hier voor alle kindjes een cadeautje.
Wij willen Sinterklaas en Zwarte Piet heel hartelijk bedanken voor hun bezoek en voor de mooie cadeautjes.
Hopelijk komen zij ons volgend jaar ook weer bezoeken.
sinterklaas
In de zomer waren er statiegeldacties bij 2 plaatselijke supermarkts in Rozenburg (Albert Heijn en Plus Klaassen) voor allerlei extra's om de 24 bewoners van Kleinschalig Wonen aan de Ruysdaelstraat meer kwaliteit van leven te geven. Van de opbrengst is spel- en leesmateriaal gekocht zoals Mens Erger Je Niet, een alfabet-bal, een parachutespel, Terugblik en Ganzenbord, 12 delen van de boekjes over Oud Rozenburg en een groot tv-scherm.  
Villa Pardoes in Kaatsheuvel heeft kinderserviezen ontvangen die door Villeroy & Boch en kunstenaar Susan de Ruiter speciaal voor Pallieter gemaakt zijn. Villa Pardoes bezorgt families met een ernstig ziek kind een onvergetelijke vakantieweek. Villa Pardoes logo

Kinderhospice ZonnaCare in Den Dolder heeft meer kwaliteit van leven kunnen bieden aan "haar" kinderen door de aanschaf van: 2 DVD spelers, een abonnement op het gesproken boek, uitzuigapparatuur, voor de snoezelkamer verduistering en een waterzuil, een rolstoelkast, wandschilderingen, (deels gesponsord door Pallieter) beademingsballonnen en Magic Flute (dit is een elektronisch blaasinstrument waarmee je samen met kinderen muziek kunt spelen).

De magic flute is een mooi instrument die mogelijk maakt dat sommige cliëntjes makkelijk een melodietje kunnen spelen onder begeleiding van een bandje. Het klinkt alsof je echt meespeelt als lid van de band. Door slechts het mondstuk omhoog en naar beneden te bewegen en te blazen ontstaan er een voorgeprogrammeerde tonenreeks. Tegelijk zorgt het voor een therapeutisch effect, door te blazen in de magic flute stimuleert het de longen. Het is mooi een middel om cliëntjes uit te dagen om hun longen te gebruiken. Al spelender wijs ontstaat er zo een mooie win-win situatie. We zijn erg blij dat stichting Pallieter bereid is geweest dit in meerdere opzichten kostbare instrument te doneren aan kinderhospice ZonnaCare.

Gesproken boek klCIMG4131 klCIMG4180 klmagicflute
DVD spelertjes II klDVD spelertjes kl
Rolstoelkast klUitzuigapparatuur kl
Verduistering snoezel klWatersnoezelzuil kl
Snoezel projector kl
Robin & Feyenoord
Ik ben al 6 jaar een kameraadje. Tijdens mijn verblijf in het Sophia, van halverwege februari tot eind maart, heb ik alle wedstrijden van Feyenoord kunnen volgen. Als ik lag te juigen in mijn bed dan kwam iedereen even kijken waarom. Ook ben ik een aantal keer naar de thuiswedstrijd van Feyenoord geweest op uitnodiging van het Sophia, ik mocht zelfs 1 keer meelopen met een speler het veld op. Dat was wel spannend voor ruim 40.000 mensen in de kuip.Toen ik in Pallieterburght kwam heb ik Rein ontmoet en die beloofde mij een shirt als de stent, die ik in mijn luchtpijp had zitten, eruit was. Begin april was het dan zover, na de laaste controle in het Sophia heb ik afgesporken met Rein bij de Feyenoordshop. Rein stond al op mij te wachten,omdat het allemaal wat langer duurde in het Sophia. Ik mocht rondkijken in de shop en Rein gaf als hint om het shirt met de opdruk van Blijdorp te nemen, omdat deze eenmalig is gemaakt. Gelukkig was er nog een shirt in mijn maat. 
Maar het werd nog gekker, ik mocht nog verder rondkijken in de shop en kreeg de vraag of ik nog meer had gezien. Natuurlijk, maar wat zou nou leuk zijn. Rein heeft me daar wel even bij geholpen, samen met de mevrouw van de shop. Ik moest even een trainingspak passen, een broek passen, want alleen een shirt kon natuurlijk niet. Maar het was nog niet compleet een pet, een bal, een sjawl en een boekje met alle spelers erin. Ik wist niet wat mij overkwam. Na het shoppen zijn we nog bij de training gaan kijken. Daar heb ik van dichtbij de spelers zien trainen. 
Er werd geprobeerd om voor mij een handtekening te krijgen van Pelle en Immers, maar helaas die gingen geblesseerd heel snel naar de Kuip terug, naar de masseur. Na afloop van de training ben ik naar de Kuip gegaan samen met een fotograaf (Ron Sluimer) die daar toevallig ook aanwezig was. Hij heeft daar een aantal foto's van mij gemaakt met enkele spelers en natuurlijk Ronald Koeman. Alleen jammer geen foto van Pelle. 's Avonds in de mail kreeg ik al wat foto's. Nog nagenietend van al het moois ben ik toen naar huis gegaan met mijn ouders en kon aan al de visite mijn mooie kleren laten zien. Na 2 weken zijn wij nog naar Pallieterburght geweest om apparatuur terug te brengen. Groot was de verrassing dat daar een envelop en een doos op mij stonden te wachten. 
In de envelop de foto's van Pelle en Immers, met een handtekening. Te gek, hangen boven mijn bed. In de doos zat Olli, gaaf. Daar zijn een boel mensen jaloers op en die staat ook op een mooie plek in mijn kamer.Groetjes van Robin
DSC03726IMG 5091

Welkome aanwinst van Pallieterburght: Een Loods
Op 18 juni is de loods officieel overhandigd aan Stichting Pallieterburght Beheer. Deze loods is een zeer welkome aanwinst, waarin o.a. de extra bedden, speelgoed, kinderwagens, enz. opgeborgen kunnen worden. De loods is mogelijk gemaakt door sponsoring van het Loodswezen Rotterdam, Economische Kring Capelle, de Van Cappellen Stichting en Rotel.

Tevens is de tuin van kinderhospice Pallieterburght opgeknapt.Op de bovenste foto: Rein Lander overhandigt de sleutel van de loods aan Adriaan van Eeghen, voorzitter Stichting Pallieterburght Beheer.

IMG 6149IMG 6153
Snoezelpaal voor de afdeling ICK (Intensive Care Kinderen) van het Sophia Kinderziekenhuis
"Mede namens mijn collega's maar vooral namens de patiënten op de IC Kinderen willen wij jullie hartelijk danken voor het financieren van een snoezelpaal.
De paal wordt op de afdeling veel gebruikt. Veel kinderen hebben al kunnen genieten van de rust die het kijken naar de bubbelunit geeft. Of het voelen aan de lichtsprieten.De ingebouwde cd-speler zorgt voor extra sfeer omdat daar rustgevende muziek op gedraaid kan worden. De patiënten kunnen zich zo echt even afzonderen van alles wat ze op de Intensive Care meemaken. Wij willen de Stichting Pallieter helpt hartelijk danken voor deze mooie gift.
De Pedagogisch Medewerkers van de IC Kinderen Erasmus MC Sophia "
snoezelpaal
5 relaxstoelen voor de kinderkamers van Pallieterburght
"Sinds enige weken zijn er heerlijke ligstoelen gekomen voor de kinderkamers. De kleine baby's vinden het fijn om te "buidelen" bij de ouders. Tot voor kort was dit niet echt mogelijk omdat er geen goede stoelen voor waren. Het was een beetje behelpen met de tuinstoelen. Via een donatie van de Stichting Pallieter is het wel mogelijk gemaakt. De ouders vinden het prettig en maken daar veel gebruik van. Hartelijk dank aan de Stichting is wel op zijn plaats."
20130609relaxstoelen
Kinderhospice Pallieterburght in Capelle a/ d IJssel: een kinderbed, een fotocamera en diverse andere benodigdheden voor kinderen  
Feyenoord spullen (shirt, mok, petje) en knuffel Ollie voor de kinderen van het IC-Sophia Kinderziekenhuis en kinderhospice Pallieterburght  
Wandbeschilderingen op de 1e etage in Pallieterburght bijgewerkt en van coating voorzien  

2012

 • Educatieve schoolreis naar dierentuin Blijdorp voor 63 kinderen van De Kleine Plantage / De Piloot van Stek Jeugdzorg.
  klik hier voor foto's en tekeningen
 • Bijdrage voor de geboortekliniek in Oeganda via IPV Young
  De Stichting Pallieter heeft een donatie van € 3000,00 aan het Jinja project gedaan.
  Een groep enthousiaste mensen uit Capelle aan den IJssel, gaan in augustus naar Oeganda om, onder andere, in de afgelegen plaats Mbogo een geboorte kliniek in aanbouw te ondersteunen.
  Zo kunnen zij de moeders in Oeganda helpen bij de geboorte van hun kind de levensverwachting van moeder en kind te vergroten.
  P6290982

  {youtube}2lJTkTkeSB0{/youtube}

 • een permanent "kerstdorp" voor Pallieterburght met allerlei oer-Hollandse taferelen met bewegende delen en muziek
 • Zonwering begane grond van Pallieterburght
 • Tuinstoelen voor Pallieterburght
 • Speelgoed voor 3 Mappa Mondo huizen
 • Trampoline in de tuin van Pallieterburght, gesponsord door Siemens en Cegelec
 • Vrijwilligersfeest voor Pallieterburght
 • Bijdrage voor een vakantieweek van Stichting Lucai voor ernstig zieke kinderen en hun familie
 • In verband met het 12,5 jarig bestaan van Stichting Pallieter hebben de vrijwilligers van Pallieterburght een kadobon ontvangen
 • Speelgoed die aansluit bij het stimuleren van de fantasiewereld van de kinderen van de kleine Kapitein en Robbedoes in Pallieterburght
  In oktober heeft verpleegkundig kinderdagverblijf De kleine kapitein een gift gekregen van Stichting Pallieter. Deze gift bestond uit een bedrag voor spelmaterialen. We hebben er geweldig speelgoed en materialen van mogen kopen! Zo hebben we een mooie korrelzitzak, waar kinderen comfortabel in kunnen zitten en/of liggen. Een heerlijke zintuigenbox met allerlei voelmaterialen erin. Een leuke peuterstep en loopfiets. Robbedoes is aangekleed met een poppenhoek. Hier hangt een enorme spiegel in! Verder hebben we veel constructiematerialen, ontwikkelingsspellen, een loopkar en mooie matten om op te spelen. We zijn er enorm blij mee en de kinderen genieten ervan!! St Pallieter, enorm bedankt hiervoor!!!
  DSCN1098 DSCN1099

 

2011

 • ASVZ De Boldermanege te Sliedrecht: 2 span pony's voor een bed waarop gehandicapte kinderen gereden kunnen worden.|
 • Schilderproject voor gehandicapte kinderen in Capelle aan den IJssel.
 • Een elektrisch verstelbare bedbox voor de kinderen van groep Druppel van het kinderdagcentrum Lombardijen van ASVZ.
 • Hoog / laag box tbv de Kanjers en spelmateriaal voor de vestiging in Lombardijen (ASVZ Rotterdam).
 • Waterbed & verzorgingsbed voor kinderhospice Biezenwaard in Uithoorn
 • Herinrichting afdeling Robbedoes van Stek Jeugdhulp in Pallieterburght
 • Sproei installatie + herinrichting van de tuin van Pallieterburght
 • Bedbox voor kinderhospice De Biezenwaard in Uithoorn
 • Bijdrage geleverd aan de reis- en verblijfskosten voor Shabnam Ghaderi, zie voor meer informatie: Noodkreet voor Shabnam en Shabnam kan op reis
 • Speelmateriaal voor kinderhospice het Lindenhofje in AmsterdamOnderhoud
 • Wandbeschilderingen in Pallieterburght
 • Speelmateriaal voor ASVZ "De Torteltuin" in Rotterdam
  De kinderen die hier wonen zijn afhankelijk van anderen en gericht op ervaringen op het gebied van voelen, horen en zien. De projector, waarnemingspanelen, geluiden speelgoed, knisperdeken en 'poes' zijn al volop in gebruik.Klik hier voor een collage.
 • Vrijwilligersfeest voor Pallieterburght
 • DVD "Vrijwilliger in Pallieterburght"
 • Speelgoed voor Mappa Mondo in Rijswijk en Waalre.

2010

datum

Omschrijving project

bedrag

2010

Het Jongeren Dagcentrum 12+ van Stichting Pameijer in Capelle aan den IJssel heeft in januari een bedrag van EUR 1.200 ontvangen als bijdrage voor de snoezelkamer. Het jongerendagcentrum 12+ is er voor jongeren vanaf 12 t/m 18 jaar met een verstandelijke en/of een lichamelijke beperking. Er zijn ook jongeren met een ernstige meervoudige beperking bij wie veel aandacht wordt besteed aan het gebruik maken van alle zintuigen en het ervaren en beleven van allerlei materialen. De nieuwe snoezelkamer kan deze kinderen nog meer kwaliteit van leven geven.

1.200

2010

Tuinproject Boulhanni - Tuin aanleggen met speeltoestellen

 

2005

datum

Omschrijving project

bedrag

Maart 2005

De Kleine Kapitein (Stek Jeugdzorg), Capelle a/d IJssel: hoge dubbele bedbox + boxkleden

1.095

Maart 2005

IJsselkids, Capelle a/d IJssel:
Springkussen met Pallieter-logo

1.696

Maart 2005

De Kleine Kapitein (Stek Jeugdzorg), Capelle a/d IJssel: 5 poppenhuizen geschonken door mevrouw den Daas

 

April 2005

IJsselkids, Capelle a/d IJssel:
Springkussen met Pallieter-logo

1.695

April 2005

De Piloot (Stek Jeugdzorg), Rotterdam: bushuur voor schoolreisje van 60 kinderen

200

April 2005

Joey Bleijburghschool (ZMLK school), Sliedrecht: communicatiesoftwarepakket Speechviewer III

1000

Juni 2005

De Piloot (Stek Jeugdzorg), Rotterdam: schoolreis naar Duinrell

800

Juli 2005

Rolstoelhockey van Regio Midden: feestelijke happening ivm 5-jarig bestaan

7.440

Dec 2005

Thuiszorg Rotterdam: extra’s tbv zieke kinderen

1.000

   

13.231,00

2004-2009

PALLIETERBURGHT

Kinderhospice Pallieterburght in Capelle a/d IJssel, een zorgvoorziening voor kinderen met een korte levensverwachting. In Pallieterburght is dagopvang (Stek Jeugdhulp), 24 uurs zorg (Sophia Kinderziekenhuis) en thuiszorg (Kinderteam Thuiszorg Rotterdam) aanwezig. Voor meer informatie zie www.pallieterburght.nl
Pallieter heeft aan dit project 5 jaar gewerkt (2004-2009). Totale kosten: EUR 2,6 miljoen euro.
Na de realisatie zijn nog extra voorzieningen getroffen, o.a. professionele wasapparatuur, zonnewering en een fantastische snoezelkamer.

2004

datum

Omschrijving project

bedrag

Jan 2004

10 kinderbedden voor het Lindenhofje, Amsterdam
(gesponsord door Beenhakker, Capelle a/d IJssel)

13.000,00

27-01-2004

kinderhospice het Lindenhofje, Amsterdam:
Witgoed: 2x wasmachine (4 kg) ; magnetron; oven; kookplaat; vaatwasser

5.602,00

05-02-2004

Pijnmeetinstrument Stg. David Vervat (prof. Dick Tibboel )
.

15.000,00

Febr. 2004

Kantoormeubelen voor het Lindenhofje, Amsterdam (gesponsord door Imago, Den Haag)

7.000,00

Febr. 2004

Geautomatiseerde brancard met afstandbediening tbv het Lindenhofje, Amsterdam (gesponsord door Wil de Vos)

3.000,00

03-06-2004

Amman Stichting / Dr.M Polanoschool (onderwijs voor dove kinderen): overhandiging van 5 beeldtelefoons

20.000,00

04-08-2004

Schoolreisje De Kleine Kaptein / De Piloot

424,00

06-11-2004

Spelcomputer Xbox + games voor De Vlindertuin (ASVZ), Rotterdam

1.000,00

01-12-2004

Kleuren TV + Kids-F TV / Videokast voor de Metronoom (Maaskring Groep), Ridderkerk

1.250,00

01-12-2004

Kinderweegschaal tot 50 kg voor De Kleine Kapitein (StekJeugdzorg), Rotterdam

1.076,00

Dec. 2004

3 kinderbedden + 5 speeltuigen voor gehandicapte kinderen tbv De Vlindertuin / De Koraal (ASVZ), Rotterdam (gesponsord door Beenhakker, Capelle a/d IJssel)

10.000,00

   

77.352,00

2003

datum

Omschrijving project

bedrag

13-04-2003

De Kleine Kapitein te Rotterdam (StekJeugdzorg):
in mei met 26 kinderen naar Ballorig (EUR 448) + vervoer De Boezem (EUR 420)

868,00

19-06-2003

Kinderdagcentrum Ons Blije Honck te Zwijndrecht (GEMIVA-SVG): 6 driewielers

6.000,00

19-06-2003

Woonlocatie 't Loet te Zoeterwoude (GEMIVA-SVG): 
1. co-pilot tandem (EUR 2.200)
2. duo-schommel (EUR 2.500)

4.700,00

19-06-2003

Kinderdagcentrum Thiendenland te Schoonhoven (GEMIVA-SVG): schommelelementen

9.000,00

19-06-2003

De Kleine Kapitein (StekJeugdzorg): bolder/wandelwagens

2.147,79

09-10-2003

Kinderdagcentrum Mozaïek te Oud-Beijerland (GEMIVA-SVG): rolstoelschommel

2.600,00

09-10-2003

Woonlocatie De Linde te Zoeterwoude (GEMIVA-SVG): snoezelbadkamer

20.000,00

31-12-2003

Gereserveerd sponsorbedrag voor Pallieterburght

37.238,68

   

82.554,47

2002

datum

Omschrijving project

bedrag

04-07-2002

4 kinderkamers van De Glind, Barneveld à € 7.000,00

28.000,00

04-07-2002

6 kinderkamers van het Lindenhofje, Amsterdam à € 7.000,00

42.000,00

08-10-2002

Tafel (€ 2.975,00) + tafelmodelkoelkast (€ 300,00) voor Mappa Mondo Wezep

3.275,00

08-10-2002

Belevingstuin (€ 5.000,00), parasol (€ 1.540,00), 2 x trilvloer (€ 1.920,00 + € 1.468,00) voor Vlindertuin te Rotterdam (ASVZ)

10.000,00

 

2 steamers voor Mappa Mondo Haaglanden

6.335,00

11-02-2003

een beddepanspoeler voor De Glind, Barneveld

8.000,00

11-02-2003

voor 9 kinderen van De Vlindertuin/Koraal vakantie (midweek naar de Boegspriet te Oostvoorne) à EUR 230,00.

2.070,00

11-02-2003

afmaken tuin van De Vlindertuin/Koraal (plantenbakken, vijver, pergola, zandbak, grasmat, electriciteit

2.800,00

11-02-2003

Restant eigen bus De Vlindertuin/Koraal

15.000,00

11-02-2003

Reservering voor het kinderhospice Capelle a/d IJssel

24.000,00

   

141.480,00

2001

datum

Aantal beeldtelefoons

bedrag

Mappa Mondo, Wezep

5

 

Mappa Mondo, Rijswijk

5

 

De Glind, Barneveld

4

 

Lindenhof, Amsterdam

5

 

Pallieterburght, Capelle

5

 
   

80.000,00