Skip to main content
24 oktober 2023

Kinderboekenweekconcerten

Op zaterdag 7 oktober 2023 heeft Musical Souvenir twee bijzondere Kinderboekenweekconcerten in het Comenius College gegeven voor onze doelgroep als ook voor de Capelse basisschooljeugd.
De kinderen werden door dirigent Bram Soentjens en het orkest op een unieke, speelse manier muzikaal meegenomen in de wereld van de Efteling, de Muppets en van de tekenfilm How to train your dragon. De kinderen werden zelfs uitgedaagd voor een dansje.
Het concert stond uiteraard in het teken van prachtige muziek maar ook het boek had een centrale rol: Wethouder Rik van Woudenberg las de kinderen voor uit het boek Oost West Thuis Best (wat best spannend was!) , kinderboekenambassadeur Menno vertelde over zijn bijzondere rol, met om zijn nek een ketting van allemaal boeken en na afloop van het concert ging elk kind naar huis met een goodie bag én een boek naar keuze.
Na het concert was er een meet & greet voor de kinderen en konden ze een aantal instrumenten zelf uitproberen én wie wil dat nou niet? Wanneer krijg je de kans op een harp of een viool te spelen onder begeleiding van een enthousiaste muzikant?
Alle kinderen en hun ouders / begeleiders hebben kunnen genieten van dit muzikale uurtje, met dank aan Musical Souvenir, de vrijwilligers en het Denk & Doe Mee! Fonds. 
De lieve woorden van Thijs spreken boekdelen: "ik vind het zo leuk wat jullie voor de kinderen doen". En dat is precies waar wij het voor doen!!
En volgend jaar staan de Kinderboekenweekconcerten gepland op zaterdag 5 oktober 2024.