Skip to main content
04 oktober 2022

De Kinderboekenweekconcerten waren fantastisch!

PHOTO 2022 10 01 12 26 33Zaterdag 1 oktober, kort voor de start van de “Gigagroen” Kinderboekenweek, vonden er de 2 unieke concerten plaats in het Comenius College in Capelle aan den IJssel, op initiatief van het orkest Musical Souvenir.

Het ochtendconcert was speciaal voor de doelgroep van Stichting Pallieter. Voor hen is het vaak lastiger naar een concert te gaan of naar een theatershow (zoals bij de Verwendag). Het was dus een ware belevenis voor de kinderen en hun gezin! Ze hadden er zin in, dat zag je direct. Sommige kinderen kwamen netjes in pak, “zo ga je toch naar een concert”. Het was echt een uitje voor hen want wanneer ga je nu naar een concert en kun je ook nog eens zo dicht bij een echt orkest zitten met zoveel muzikanten?
Dirigent Jim lichtte een tipje van de muzikale sluier. Hij liet eerst iedereen kennis maken met diverse instrumenten. Hoe heten de instrumenten eigenlijk en welke geluiden komen nu uit welk instrument en hoe dan? Daarna begon het echte werk en werd live de muziek gespeeld van de welbekende films Harry Potter, Happy Feet, Frozen en Aladdin. Alles mocht, rustig op je stoel blijven zitten of lekker languit op de kussens of meedansen of klappen op de muziek. Tussen de muziekstukken door werd er voorgelezen door Dionne Dinkhuijsen van Bibliotheek aan den IJssel. Zij zat in een grote fauteuil met het prentenboek op schoot. De kinderen luisterden aandachtig naar het verhaal over de walvis en de plastic soep.
Na afloop konden de kinderen nog heel even een kijkje nemen bij een muziekinstrument. Soms kon er zelfs nog een deuntje geblazen worden.
Na een uur was het alweer tijd om naar huis te gaan. De kinderen gingen niet weg met lege handen. Als extra stimulans om meer te gaan lezen kregen de kinderen een pasje van de bibliotheek mee én ze mochten een boek uitkiezen. Alle kinderen die niet naar de Verwendag van 21 september zijn geweest, kregen ook nog een goodie bag mee naar huis. Iedereen kwam met een glimlach en ging met een nog grotere glimlach naar huis. Vanuit het orkest kwam de opmerking “het was zo fijn om ouders blij te zien omdat hun kind straalde”. Daar doen we het voor want was is er mooier dan de glimlach van een kind?
Het middagconcert was voor gezinnen met een kind op de basisschool. Pauline Oskam, beschermvrouw van Musical Souvenir, was hierbij aanwezig, samen met 2 zoons.
Onze dank gaat uit naar Musical Souvenir waar we al jaren met veel plezier mee samenwerken. Voor deze concerten kon de Bibliotheek aan de IJssel uiteraard niet ontbreken. Dit soort extra’s voor het welzijn van zieke en gehandicapte kinderen en hun gezin zijn alleen mogelijk door de steun van vrijwilligers en donateurs zoals het Denk en Doe Mee!-fonds. Iedereen bedankt voor jullie onmisbare steun!