Skip to main content
24 april 2023

Prachtige Speelmuurtjes in het Amalia kinderziekenhuis

Dankzij onze sponsors beschikt het het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis over vijf Speelmuurtjes.

Dagelijks komen tientallen kinderen naar de polikliniek in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis. Voor sommige kinderen betekent dit uren wachten, omdat ze door meerdere specialisten moeten worden gezien. Om dit wachten aangenamer te maken, heeft onze stichting vijf Speelmuurtjes geschonken. Het Speelmuurtje is een digitaal speelsysteem met een touchscreen, waarop kinderen allerlei games kunnen spelen. Het Speelmuurtje is vooral bedoeld voor kinderen tussen 3 en 10 jaar en bevat verschillende spellen die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen. Kinderen kunnen met tweeën tegelijkertijd spelen op het Speelmuurtje.

De Speelmuurtjes staan er nog maar net, maar er wordt al heel veel op gespeeld door de kinderen. Voor ouders is het ook fijn dat de kinderen even worden afgeleid van wat gaat komen en zich zo kunnen vermaken tijdens het wachten.

Behalve dat kinderen en ouders ontzettend blij zijn met de Speelmuurtjes, zijn de Speelmuurtjes ook nog eens heel praktisch én vormgegeven in de huisstijl van het Amalia kinderziekenhuis. Het Amalia kinderziekenhuis dankt Stichting Pallieter én haar sponsors hartelijk voor deze geweldige Speelmuurtjes!